Senest tjekket: 01/06/2022

Onlinesalg via en tredjepartsplatform

Når du starter din onlinevirksomhed, kan du også oprette en onlinebutik ved hjælp af tredjepartsplatforme, som er software, der er udviklet eksternt til dig eller den primære leverandør af dit website. Et andet alternativ kunne være at annoncere for dine produkter på velkendte markedspladser. Husk, at nogle af dine grundlæggende forpligtelser i forbindelse med driften af et website stadig gælder, hvis du vælger denne mulighed.

Tredjepartsplatforme til e-handel

En e-handelsplatform er noget software eller en applikation, der hjælper din virksomhed med at sælge varer og tjenesteydelser online ved at forvalte dit website og andre aktiviteter såsom markedsføring, salg og logistik. Her er nogle af de ting, du skal overveje, når du vælger denne type løsning:

Markedspladsplatforme

Hvis det er for besværligt for dig at bruge en tredjepartsplatform til e-handel, eller hvis du ønsker at gøre brug af en yderligere salgskanal, kan du overveje at sælge via en markedsplads. Markedspladser er en anden type e-handelswebsites, der forbinder sælgere med købere og følger den samme offlinemodel som traditionelle stormagasiner. Alle transaktioner på en markedsplads forvaltes af operatøren, og du kan bruge denne salgskanal til at nå ud til kunder, der er interesseret i dine produkter eller tjenesteydelser. Nogle af fordelene ved onlinemarkedspladser er: 

Forordningen om brugere af onlineformidlingstjenester (P2B)

Europa-Kommissionen har indført nye regler for at øge gennemsigtigheden og rimeligheden på onlineplatforme. Disse regler handler om forpligtelserne for udbydere af onlineformidling og søgemaskiner (herunder e-handel, sociale medier, distribution af onlineapplikationer og kollaborative markedspladser), der giver virksomheder adgang til markeder og forbrugere.

Den nye forordning om brugere af onlineformidlingstjenester (P2B) indeholder løsninger til de problemer, som virksomhederne, der anvender platforme som led i deres arbejde, støder på, f.eks.:

Observationscentret for Onlineplatformøkonomien en blev oprettet for at overvåge udviklingen i økonomien for onlineplatforme og gennemføre P2B-forordningen.

EU-lovgivning

Har du brug for støtte fra hjælpetjenesterne?

Kontakt de specialiserede hjælpetjenester

Har du spørgsmål vedrørende drift af en grænseoverskridende virksomhed, f.eks. eksport eller udvidelse til et andet EU-land? Så kan Enterprise Europe Network tilbyde dig gratis rådgivning.

Du kan også bruge vejviser til bistandstjenester til at finde den rette hjælpe- eller rådgivningstjeneste.

Del denne side: