Τελευταίος έλεγχος: 01/06/2022

Διαδικτυακές πωλήσεις μέσω πλατφόρμας τρίτου

Για την είσοδο της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε διαδικτυακό κατάστημα μέσω πλατφόρμας τρίτου, δηλαδή λογισμικού που έχει αναπτυχθεί εκτός της επιχείρησής σας ή του βασικού σας παρόχου ιστοτόπου. Μια εναλλακτική λύση θα ήταν η παρουσίαση των προϊόντων σας σε γνωστές διαδικτυακές αγορές. Έχετε υπόψη ότι ορισμένες βασικές υποχρεώσεις σας όσον αφορά τη λειτουργία ενός ιστοτόπου εξακολουθούν να ισχύουν εάν επιλέξετε αυτή τη λύση.

Πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου τρίτου

Η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου είναι ένα πρόγραμμα ή μια εφαρμογή λογισμικού που θα επιτρέψει στην επιχείρησή σας να πωλεί αγαθά και υπηρεσίες μέσω διαδικτύου, βοηθώντας σας να διαχειρίζεστε τον ιστότοπό σας και άλλες δραστηριότητες, όπως την προώθηση, τις πωλήσεις και την εφοδιαστική. Ας δούμε μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε αν επιλέξετε αυτή τη λύση:

Πλατφόρμες αγοράς

Εάν θεωρείτε ότι η χρήση πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου τρίτου συνιστά υπερβολικό φόρτο ή αν θέλετε να επεκταθείτε σε πρόσθετο δίαυλο πωλήσεων, εξετάστε το ενδεχόμενο να πραγματοποιείτε πωλήσεις μέσω διαδικτυακής αγοράς (marketplace). Οι εν λόγω αγορές είναι ένας άλλος τύπος δικτυακών τόπων ηλεκτρονικού εμπορίου που συνδέουν τους πωλητές με τους αγοραστές και ακολουθούν το μη διαδικτυακό μοντέλο των παραδοσιακών πολυκαταστημάτων. Ο φορέας εκμετάλλευσης της αγοράς διαχειρίζεται όλες τις συναλλαγές σε μια τέτοια αγορά και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον δίαυλο για να προσεγγίσετε πελάτες που ενδιαφέρονται για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Ορισμένα από τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι διαδικτυακές αγορές: 

Κανονισμός για τις πλατφόρμες και τις επιχειρήσεις

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει θεσπίσει νέους κανονισμούς για την αύξηση της διαφάνειας και της αμεροληψίας στις διαδικτυακές πλατφόρμες. Οι κανόνες αυτοί αφορούν τις υποχρεώσεις των παρόχων διαδικτυακών υπηρεσιών διαμεσολάβησης και μηχανών αναζήτησης (συμπεριλαμβανομένων του ηλεκτρονικού εμπορίου, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, της διανομής διαδικτυακών εφαρμογών και των συνεργατικών αγορών), οι οποίοι λειτουργούν ως πύλες πρόσβασης των επιχειρήσεων στις αγορές και τους καταναλωτές.

Ο νέος κανονισμός για τις πλατφόρμες και τις επιχειρήσεις παρέχει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν επαγγελματικά πλατφόρμες, όπως:

Το Παρατηρητήριο της Οικονομίας των Επιγραμμικών Πλατφορμών en δημιουργήθηκε για να παρακολουθεί την εξέλιξη της οικονομίας των επιγραμμικών πλατφορμών και την εφαρμογή του ανωτέρω κανονισμού.

Νομοθεσία της ΕΕ

Χρειάζεστε βοήθεια από τις υπηρεσίες υποστήριξης;

Επικοινωνήστε με ειδικευμένες υπηρεσίες παροχής βοήθειας

Έχετε απορίες σχετικά με τη λειτουργία μιας διασυνοριακής επιχείρησης, π.χ. σχετικά με εξαγωγές ή επέκταση σε άλλη χώρα της ΕΕ; Εάν ναι, το Enterprise Europe Network μπορεί να σας δώσει συμβουλές δωρεάν.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον μηχανισμός εντοπισμού υπηρεσιών υποστήριξης για να βρείτε την κατάλληλη βοήθεια για εσάς.

Διαβιβάστε αυτή τη σελίδα: