Τελευταίος έλεγχος: 04/05/2020

Τιμολόγηση και πληρωμές

Σας επηρεάζει το Brexit;

Όταν αγοράζετε προϊόντα ή υπηρεσίες στην ΕΕ, πρέπει να ενημερώνεστε πλήρως για τη συνολική τιμή, συμπεριλαμβανομένων των φόρων και των πρόσθετων επιβαρύνσεων.

Αν πρόκειται για ηλεκτρονικές αγορές, θα πρέπει να αναγνωρίζετε ρητά, π.χ. πατώντας ένα κουμπί, ότι γνωρίζετε πως η υποβολή παραγγελίας συνεπάγεται την υποχρέωση πληρωμής.

Εάν επιθυμείτε να κάνετε ηλεκτρονική πληρωμή ύψους άνω των 30 ευρώ, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε συνδυασμό τουλάχιστον δύο στοιχείων ταυτοποίησης, όπως:

  • κάτι που έχετε (όπως κινητό τηλέφωνο ή συσκευή ανάγνωσης κάρτας) ΚΑΙ κάτι που γνωρίζετε (όπως αριθμός PIN ή κωδικός πρόσβασης)
  • κάτι που έχετε (όπως κινητό τηλέφωνο ή συσκευή ανάγνωσης κάρτας) ΚΑΙ κάποιο απολύτως προσωπικό χαρακτηριστικό (όπως το δακτυλικό σας αποτύπωμα)
  • κάτι που γνωρίζετε (όπως αριθμός PIN ή κωδικός πρόσβασης) ΚΑΙ κάποιο απολύτως προσωπικό χαρακτηριστικό (όπως το δακτυλικό σας αποτύπωμα)

Έτσι οι πληρωμές σας προστατεύονται καλύτερα και διεξάγονται με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Επιβαρύνσεις: τέλη για τη χρήση καρτών

Οι έμποροι στην ΕΕ δεν έχουν δικαίωμα να σας χρεώνουν επιπλέονγια τη χρήση της πιστωτικής ή χρεωστικής σας κάρτας. Οι μόνες εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα είναι οι κάρτες American Express/Diners Club, καθώς και οι επιχειρηματικές και εταιρικές πιστωτικές κάρτες για τις οποίες χρεώνεται ο εργοδότης σας αντί για εσάς. Αν χρησιμοποιείτε αυτές τις κάρτες, ενδεχομένως να επιβαρύνεστε με ένα ποσό, το οποίο όμως δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από το ποσό με το οποίο επιβαρύνεται ο έμπορος για τη διεκπεραίωση της πληρωμής σας.

Θα πρέπει να έχετε υπόψη ότι αν πληρώνετε σε νομίσματα της ΕΕ εκτός του ευρώ, ίσως ο πάροχος της κάρτας σάς χρεώσει με το τέλος μετατροπής νομισμάτωνόταν χρησιμοποιείτε την κάρτα σε άλλη χώρα της ΕΕ.

Επιβαρύνσεις για πρόσθετες υπηρεσίες

Πρέπει να δίνετε τη συγκατάθεσή σας για οποιαδήποτε πρόσθετη πληρωμή σάς ζητά ο έμπορος, π.χ. για παράδοση express, συσκευασία δώρου ή ταξιδιωτική ασφάλεια.

Ο έμπορος δεν έχει το δικαίωμα να σας χρεώσει για τις υπηρεσίες αυτές, εκτός αν τις ζητήσατε ρητά. Η χρήση προεπιλεγμένου τετραγωνιδίου στον ιστότοπο του εμπόρου δεν συνιστά συγκατάθεση εκ μέρους σας, συνεπώς, έχετε δικαίωμα επιστροφής κάθε ποσού που καταβάλατε με τον τρόπο αυτό.

Παράδειγμα

Οι έμποροι πρέπει να σας ενημερώνουν για τη συνολική τιμή (συμπεριλαμβανομένων των φόρων και των επιβαρύνσεων) προτού πληρώσετε.

Η Εύα από την Πολωνία αγόρασε βιβλία από ηλεκτρονικό κατάστημα, αλλά η πιστωτική της κάρτα χρεώθηκε με ποσό υψηλότερο από το τελικό ποσό που αναγραφόταν στον ιστότοπο του καταστήματος. Η Εύα διαπίστωσε ότι η εταιρεία δεν είχε συμπεριλάβει στην τιμή το κόστος παράδοσης και ότι το πρόσθεσε μόνο μετά την ολοκλήρωση της αγοράς της.

Δεδομένου ότι η νομοθεσία της ΕΕ υποχρεώνει τους εμπόρους να αναγράφουν ορθές και πλήρεις πληροφορίες για την τιμή των προϊόντων, η Εύα ανέφερε το γεγονός τόσο στην εταιρεία πώλησης όσο και στις πολωνικές αρχές. Μετά από παρέμβαση των αρχών, το κατάστημα τής επέστρεψε τη διαφορά.

Πληρωμή σε άλλο νόμισμα – τέλη μετατροπής

Όταν αγοράζετε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που τιμολογείται σε άλλο νόμισμα, καταβάλλετε ποσό μεγαλύτερο από την τιμή αγοράς. Κατά τον ίδιο τρόπο, όταν κάνετε ανάληψη μετρητών από αυτόματη ταμειολογιστική μηχανή (ATM) σε άλλο νόμισμα, η συναλλαγή σάς κοστίζει περισσότερο από το ποσό της ανάληψης. Το πρόσθετο κόστος μπορεί να περιλαμβάνει τα εξής:

Όταν αγοράζετε κάτι αυτοπροσώπως ή μέσω διαδικτύου, μπορεί να σας προσφερθεί η επιλογή πληρωμής στο τοπικό νόμισμα ή στο νόμισμα της χώρας σας. Εάν πληρώσετε στο τοπικό νόμισμα, πρέπει να περιμένετε το απόσπασμα κίνησης του τραπεζικού σας λογαριασμού ή της πιστωτικής σας κάρτας για να μάθετε πόσο κόστισε η συναλλαγή στο νόμισμα της χώρας σας. Αυτό είναι συχνά η φθηνότερη επιλογή. Αν κάνετε την πληρωμή στο νόμισμα της χώρας σας, θα ξέρετε αμέσως τι ποσό θα πληρώσετε. Τα πρόσθετα τέλη συχνά καθιστούν αυτή την επιλογή πιο ακριβή.

Εάν ένας έμπορος ή ένας ιστότοπος σας προσφέρει το δικαίωμα να πληρώσετε στο νόμισμα της χώρας σας, οφείλει να σας ενημερώσει για το επιπλέον ποσό που θα πρέπει να καταβάλετε. Θα πρέπει να εκφράσει το ποσό αυτό ως ποσοστό επί τοις εκατό με βάση τις τελευταίες συναλλαγματικές ισοτιμίες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Παράδειγμα. Για την πληρωμή της διαμονής σας, ένα ξενοδοχείο σάς δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε το τοπικό νόμισμα ή το νόμισμα της χώρας σας. Εάν επιλέξετε το νόμισμα της χώρας σας, το ξενοδοχείο θα πρέπει να μετατρέψει το ποσό του τιμολογίου χρησιμοποιώντας την ισοτιμία της ΕΚΤ και να σας ενημερώσει για το ποσοστό του ποσού που θα προσθέσει.

Ο ιστότοπος της τράπεζας ή του παρόχου της κάρτας σας πρέπει επίσης να παρέχει πληροφορίες για τα σχετικά τέλη. Σε κάθε περίπτωση, έχετε πάντα το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτή την επιλογή και να κάνετε την πληρωμή στο τοπικό νόμισμα.

Διακριτική μεταχείριση όσον αφορά τις τιμές

Εάν είστε υπήκοος ή κάτοικος χώρας της ΕΕ δεν πρέπει να καταβάλλετε υψηλότερη τιμή όταν αγοράζετε προϊόντα ή υπηρεσίες στην ΕΕ απλώς και μόνο λόγω της υπηκοότητας ή της χώρας διαμονής σας.

Όταν αγοράζετε προϊόντα μέσω διαδικτύου στην ΕΕ, οι τιμές μπορεί να διαφέρουν από χώρα σε χώρα ή μεταξύ των διαφόρων εκδόσεων του ίδιου ιστότοπου, π.χ. λόγω διαφορών στο κόστος παράδοσης. Ωστόσο, εάν αγοράζετε προϊόντα μέσω διαδικτύου χωρίς διασυνοριακή παράδοση – όπως όταν αγοράζετε κάτι μέσω διαδικτύου το οποίο προτίθεστε να παραλάβετε εσείς οι ίδιοι από τον έμπορο ή το κατάστημα – θα πρέπει να έχετε πρόσβαση στις ίδιες τιμές και τις ειδικές προσφορές όπως οι αγοραστές που ζουν στην εν λόγω χώρα της ΕΕ. Δεν πρέπει να επιβαρύνεστε περισσότερο ή να εμποδίζεστε να αγοράσετε κάτι απλώς και μόνο επειδή ζείτε σε άλλη χώρα.

Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν όταν αγοράζετε υπηρεσίες που παρέχονται στις εγκαταστάσεις του εμπόρου, π.χ. όταν αγοράζετε εισιτήρια εισόδου σε θεματικό πάρκο, κάνετε κράτηση δωματίου σε ξενοδοχείο, ενοικιάζετε αυτοκίνητο ή αγοράζετε ηλεκτρονικά παρεχόμενες υπηρεσίες (όπως υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους ή φιλοξενία ιστότοπου), έχετε δικαίωμα πρόσβασης στις ίδιες τιμές όπως και οι τοπικοί αγοραστές.

Τα οπτικοακουστικά μέσα που προστατεύονται από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, όπως κινηματογραφικές ταινίες, ηλεκτρονικά βιβλία και μουσική, συχνά καλύπτονται από διαφορετικές συμφωνίες παραχώρησης άδειας εκμετάλλευσης σε διάφορες χώρες. Ως εκ τούτου, ενδέχεται να μην έχετε πάντοτε πρόσβαση στα ίδια προϊόντα και στις ίδιες τιμές σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Παράδειγμα

Δεν πρέπει να καταβάλετε υψηλότερη τιμή απλώς και μόνο λόγω της χώρας διαμονής σας

Η Χίλντα από τη Δανία ήθελε να κάνει κράτηση ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου στην Ισπανία για τις καλοκαιρινές διακοπές της. Διάλεξε το αυτοκίνητο που ήθελε να νοικιάσει στον ιστότοπο ισπανικής εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων. Ωστόσο, όταν έγραψε τη διεύθυνσή της για να ολοκληρώσει την κράτηση, διαπίστωσε ότι η συνολική τιμή για την ενοικίαση του αυτοκινήτου ήταν αυξημένη κατά 140 ευρώ.

Η Χίλντα επικοινώνησε με το Ευρωπαϊκό Γραφείο Καταναλωτών στη χώρα της για να διαμαρτυρηθεί γι' αυτή τη διακριτική μεταχείριση όσον αφορά τις τιμές. Τη βοήθησαν να καταθέσει επίσημη καταγγελία, τονίζοντας τις διακρίσεις όσον αφορά την τιμολόγηση στον ιστότοπο της εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων. Επειδή η εταιρεία αυτοκινήτων δεν συμμορφώθηκε με τους κανόνες της ΕΕ, μπορεί να της επιβληθεί πρόστιμο από την αρμόδια εθνική αρχή.

Κανόνες τιμολόγησης για εισιτήρια ταξιδιού

Οι κανόνες της ΕΕ σχετικά με την τιμολόγηση ισχύουν και όταν αγοράζετε εισιτήρια ταξιδιού, όπως αεροπορικά ή σιδηροδρομικά εισιτήρια, είτε μέσω του διαδικτύου είτε αυτοπροσώπως. Αυτό σημαίνει πως όταν αγοράζετε εισιτήρια, όλες οι επιβαρύνσεις, τα τέλη και οι φόροι, πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στην τελική τιμή ήδη από την έναρξη της διαδικασίας κράτησης. Αυτό διευκολύνει τη σύγκριση των τιμών με άλλες ταξιδιωτικές εταιρείες.

Τυχόν προαιρετικές επιπρόσθετες τιμολογήσεις (π.χ. ταξιδιωτική ασφάλεια) πρέπει να αναφέρονται σαφώς και να προτείνονται μόνο σε «προαιρετική» βάση.

Σε ό,τι αφορά την αγορά αεροπορικών εισιτηρίων, αν διαπιστώσετε ασάφεια στις τιμές κατά την ηλεκτρονική κράτηση πτήσης, μπορείτε να αναφέρετε το γεγονός στις εθνικές αρχές της χώρας διαμονής σας στην ΕΕ.

Αυτόματη ανακατεύθυνση σε ιστότοπο

Σε περίπτωση που υπάρχουν πολλές διαφορετικές εκδόσεις του ιστότοπου ενός εμπόρου, δεν επιτρέπεται να ανακατευθυνθείτε αυτόματα, εκτός αν δώσετε την συγκατάθεσή σας. Για παράδειγμα, αν ζείτε στη Γαλλία και επιλέξετε να μεταβείτε απευθείας σε ιστότοπο be (Βέλγιο), ο έμπορος μπορεί να σας προτείνει να συμβουλευτείτε την έκδοση .fr του ιστοτόπου του. Ωστόσο, θα πρέπει να έχετε πρόσβαση στον ιστότοπο .be που αρχικά επιλέξατε, εκτός αν δώσετε τη ρητή σας συγκατάθεση γι' αυτή την ανακατεύθυνση, .

Θα πρέπει επίσης να έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε οποτεδήποτε την επιλογή σας – π.χ., μέσω του τετραγωνιδίου «επιλογή χώρας». Αυτό σας επιτρέπει να δείτε τις τιμές και εκπτώσεις για προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρονται από τον έμπορο σε άλλες χώρες. Ωστόσο, πρέπει να διαβάζετε πάντοτε τους όρους και τις προϋποθέσεις του εμπόρου για να κατανοείτε τις επιλογές παράδοσης και τις επιβαρύνσεις για τη χώρα σας.

Συχνές ερωτήσεις

Νομοθεσία της ΕΕ

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες για τους κανόνες που ισχύουν σε συγκεκριμένη χώρα;

Διαβιβάστε αυτή τη σελίδα: