Τελευταίος έλεγχος: 30/05/2022

Εθελοντισμός — από πού πρέπει να ξεκινήσετε

Το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης

Αν είστε μεταξύ 18 και 30 ετών, μπορείτε να εργαστείτε εθελοντικά ως άτομο ή ως μέλος ομάδας με το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης στη χώρα σας ή στο εξωτερικό. Το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης προσφέρει πληθώρα ευκαιριών εθελοντισμού σε πολλούς διαφορετικούς τομείς, από τις ψηφιακές τεχνολογίες έως την υγεία, το περιβάλλον και πολλά άλλα. Μπορείτε επίσης να συμμετάσχετε εθελοντικά στο Σώμα για έργα στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας, αν είστε μεταξύ 18 και 35 ετών. 

Πώς θα βρείτε ένα έργο εθελοντισμού με το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης

Εγγραφείτε στο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης ολοκληρώνοντας την ηλεκτρονική διαδικασία εγγραφής και αναφέροντας τους τομείς εργασίας που προτιμάτε. Μετά την εγγραφή, μπορεί να επικοινωνήσουν μαζί σας οργανισμοί με έργα κατάλληλα για το προφίλ σας. Αφού εγγραφείτε, μπορείτε επίσης να αναζητήσετε οι ίδιοι ευκαιρίες στη βάση δεδομένων των διαπιστευμένων οργανισμών του Σώματος Αλληλεγγύης ή να ενημερωθείτε από τον εθνικό φορέα της χώρας σας.

Μάθετε περισσότερα για τον εθελοντισμό με το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, τις διαθέσιμες υπηρεσίες υποστήριξης, καθώς και όλα τα πρακτικά βήματα από την εγγραφή έως την έκδοση του πιστοποιητικού συμμετοχής σας en σε δραστηριότητα εθελοντισμού.

Μάθετε για άλλα προγράμματα εθελοντισμού στις χώρες της ΕΕ.

Επιλέξτε χώρα

 

Συχνές ερωτήσεις

Νομοθεσία της ΕΕ

Χρειάζεστε βοήθεια από τις υπηρεσίες υποστήριξης;

Επικοινωνήστε με ειδικευμένες υπηρεσίες παροχής βοήθειας

Διαβιβάστε αυτή τη σελίδα: