Laatste controle: 30/05/2022

Vrijwilligerswerk: waar moet je beginnen

Het Europees Solidariteitskorps

Als je tussen de 18 en 30 jaar bent, kun je via het Europees Solidariteitskorps vrijwilligerswerk doen – alleen of als lid van een team – in je eigen land of elders. Het Europees Solidariteitskorps biedt een schat aan mogelijkheden voor vrijwilligerswerk op veel verschillende gebieden, van digitale technologieën tot gezondheid, het milieu en nog veel meer. Als je tussen de 18 en 35 jaar oud bent, kun je ook als vrijwilliger humanitaire hulp verlenen via het Solidariteitskorps. 

Hoe kun je een vrijwilligersproject via het Europees Solidariteitskorps vinden?

Schrijf je in voor het Europees Solidariteitskorps door je online te registreren en geef aan waar je graag wil werken. Na registratie kunnen organisaties met projecten die bij jouw profiel passen, contact met je opnemen. Als je bent geregistreerd, kun je ook proactief zoeken naar mogelijkheden in de database van geaccrediteerde organisaties bij het Solidariteitskorps of contact opnemen met het nationale agentschap in jouw land.

Informeer je over vrijwilligerswerk via het Europees Solidariteitskorps, de beschikbare ondersteunende diensten en alle praktische stappen: van je inschrijving tot het verkrijgen van een certificaat van deelname en aan een vrijwilligersactiviteit.

Meer informatie over andere vrijwilligersprogramma’s in EU-landen.

Kies een land

 

Veelgestelde vragen

EU-wetgeving

Advies van een expert? Wij helpen u op weg.

Vraag advies aan experts

Deze bladzijde delen: