Laatste controle : 07/05/2018

Verlopen of verloren paspoort

Besluit VK artikel 50 EU-Verdrag: Meer informatie

Voorlopig blijft het Verenigd Koninkrijk volwaardig EU-lid. De EU-rechten en -plichten blijven onverminderd van kracht voor EU-burgers in het VK en voor Britten elders in de EU.

  • Vragen en antwoorden op basis van het gezamenlijk verslag van 8 december 2017 van het EU en het VKen
  • EU-publicaties over de Brexit
  • Informatie en advies van de Britse regering over de Brexiten

Volgens de EU-regels moeten alle reizigers (ook baby's) een geldige identiteitskaart of een geldig paspoort hebben om naar het buitenland te mogen reizen.

Als uw paspoort:

is, kunt u wel hulp krijgen.

Maar elk EU-land mag uiteindelijk zelf besluiten of en wanneer EU-burgers het land mogen in- of uitreizen zonder geldig reisdocument.

Zie de huidige regels en informatie (indien beschikbaar) en/of ga naar de website van de autoriteiten van het land dat u wilt bezoeken :

Kies een land

* Nog geen informatie van de nationale instanties ontvangen

De Europese Commissie is niet aansprakelijk voor de inhoud van externe websites.

Er bestaan geen EU-regels voor het reizen zonder geldig reisdocument. De voorwaarden en procedures verschillen van land tot land en kunnen zonder waarschuwing vooraf veranderen. Als u tijdens uw reis tot de ontdekking komt dat u geen geldig reisdocument (meer) heeft en:

Ook al staan sommige landen u toe om het land te verlaten of binnen te komen zonder geldig reisdocument, toch heeft u misschien wel een geldig reisdocument nodig voor de landen waar u doorheen reist.

Wilt u meer informatie over regels in een bepaald land?

Advies van een expert? Wij helpen u op weg.

Vraag advies aan experts

Deze bladzijde delen: