Laatste controle: 26/08/2022

Octrooien

Uw rechten

Als u een octrooi laat registreren, krijgt u exclusieve rechten (In dit geval de 27 EU-lidstaten) over uw uitvinding voor een beperkte periode, meestal 20 jaar. Anderen mogen dan een product of proces dat op uw uitvinding is gebaseerd, niet maken, gebruiken, te koop aanbieden, verkopen of invoeren. U kunt wel iemand via een licentieovereenkomst tijdelijk toestaan de uitvinding te gebruiken, of u kunt het octrooi verkopen. U kunt het octrooi niet verlengen.

Wat kunt u met een octrooi beschermen?

Met een octrooi kunt u uw technische uitvindingen beschermen: nieuwe producten of diensten die op inventiviteit berusten en industrieel toepasbaar zijn.

Wilt u weten of er al een octrooi is verleend voor iets dat lijkt op uw uitvinding, lees dan de FAQ de en fr op de website van het Europees Octrooibureau de en fr en raadpleeg de Espacenet-database de en fr .

Een octrooi aanvragen

Kies een land

Zie ook

Advies van een expert? Wij helpen u op weg.

Vraag advies aan experts

Europese IER-helpdesk

Gratis advies en opleiding over beheer van intellectuele eigendom voor door de EU gecofinancierde projecten of transnationale zakelijke overeenkomsten.

Hebt u vragen over zakendoen in het buitenland? Denkt u aan exporteren of uitbreiden naar een ander EU-land? Zo ja, dan kan het Enterprise Europe Network u gratis advies geven.

U kunt ook gebruikmaken van de zoekfunctie voor ondersteunende diensten om de juiste hulp voor u te vinden.

Deze bladzijde delen: