Nazadnje pregledano: 28/04/2020

Patenti

Ali ima brexit posledice za vas?

Vaše pravice

Z registracijo patenta dobite izključne pravice (Imetnik intelektualne lastnine lahko drugim prepove uporabo zadevne intelektualne lastnine) za vaš izum za omejeno obdobje, ki je običajno dvajset let. Nihče drug ne more proizvajati, uporabljati, ponujati za prodajo, prodajati ali uvažati izdelek ali postopek, ki temelji na vašem patentiranem izumu. S sklenitvijo licenčnega sporazuma za uporabo patenta ali s prodajo patentalahko drugemu uporabniku omogočite, da za določeno obdobje uporablja vaš izum. Patenta po prenehanju veljave ni mogoče podaljšati.

Kaj ščiti patent

Uporabite patent za zaščito svojih tehničnih izumov: novi proizvodi ali storitve, ki so inventivni in jih je možno uporabiti v industriji.

Če želite izvedeti, ali je podoben izum vašemu že patentiran, preglejte pogosta vprašanjadefren na spletišču Evropskega patentnega uradafrdeen in podatkovno zbirko Espacenetdefren , ki je na voljo v razdelku Iskanje patenta na spletišču Evropskega patentnega urada.

Kako registrirati patent

Izberite državo

* Nacionalni organi še niso poslali informacij

Sorodne teme

Potrebujete pomoč podporne službe?

Obrnite se na specializirane službe za pomoč

Pravice intelektualne lastnine – evropska služba za pomoč

Brezplačno svetovanje in izobraževanje o upravljanju intelektualne lastnine pri projektih, ki jih sofinancira EU, in pri transnacionalnih poslovnih projektih

Lokalna pomoč za podjetja

Ali se vaše vprašanje nanaša na poslovanje čez mejo, na primer izvoz ali širitev v drugo državo EU? V tem primeru vam mreža Enterprise Europe Network svetuje brezplačno.

Daj to stran v skupno rabo: