Nazadnje pregledano: 26/08/2022

Patenti

Vaše pravice

Z registracijo patenta dobite izključne pravice (V tem primeru 27 držav članic EU) za vaš izum za omejeno obdobje, ki je običajno dvajset let. Nihče drug ne more proizvajati, uporabljati, ponujati za prodajo, prodajati ali uvažati izdelek ali postopek, ki temelji na vašem patentiranem izumu. S sklenitvijo licenčnega sporazuma za uporabo patenta ali s prodajo patentalahko drugemu uporabniku omogočite, da za določeno obdobje uporablja vaš izum. Patenta po prenehanju veljave ni mogoče podaljšati.

Kaj ščiti patent

Uporabite patent za zaščito svojih tehničnih izumov: novi proizvodi ali storitve, ki so inventivni in jih je možno uporabiti v industriji.

Če želite izvedeti, ali je podoben izum vašemu že patentiran, preglejte pogosta vprašanja de en fr na spletišču Evropskega patentnega urada de en fr in podatkovno zbirko Espacenet de en fr , ki je na voljo v razdelku Iskanje patenta na spletišču Evropskega patentnega urada.

Kako registrirati patent

Izberite državo

Glej tudi

Potrebujete pomoč podporne službe?

Obrnite se na specializirane službe za pomoč

Pravice intelektualne lastnine – evropska služba za pomoč

Brezplačno svetovanje in izobraževanje o upravljanju intelektualne lastnine pri projektih, ki jih sofinancira EU, in pri transnacionalnih poslovnih projektih

Ali se vaše vprašanje nanaša na poslovanje čez mejo, na primer izvoz ali širitev v drugo državo EU? V tem primeru vam mreža Enterprise Europe Network svetuje brezplačno.

Za iskanje ustrezne pomoči lahko uporabite tudi iskalnik služb za pomoč.

Daj to stran v skupno rabo: