Nazadnje pregledano: 16/10/2019

Ustanovitev podjetja

Odločitev Združenega kraljestva, da uveljavi člen 50 Pogodbe o Evropski uniji: Več informacij

Če načrtujete ustanovitev podjetja ali širitev poslovanja v drugo državo EU, se je dobro pozanimati o predpisih, ki veljajo za ustanovitev podjetja v določeni državi, ter poiskati ustrezno nacionalno kontaktno točko. V tem primeru 28 držav članic EU ter Islandija, Norveška, Lihtenštajn in Švica

Poiščite ustrezne informacije v državah EU:

Izberite državo

* Nacionalni organi še niso poslali informacij

Pravice

Državljani EU imajo pravico:

Pogoji in zahteve

Pogoji se med državami razlikujejo, toda Evropska unija spodbuja vse države članice, da olajšajo ustanovitev podjetja z izpolnitvijo naslednjih ciljev:

Financiranje in podporne storitve

Zagonskim podjetjem so na voljo različna finančna sredstva EU. Na spletišču Startup Europeen poiščite informacije in možnosti financiranjaen.

Pri širjenju in razvoju podjetja vam bo v pomoč platforma Startup Europe Partnershipen

Če želite povečati prepoznavnost in vidnost svojega poslovnega projekta, objavite projekt na evropskem portalu naložbenih projektov. Portal omogoča tudi stik s potencialnimi mednarodnimi vlagatelji.

Projekt DigitaliseSME

Projekt DigitaliseSME s sredstvi EU podpira digitalno preobrazbo malih in srednje velikih podjetij ter podjetij s srednje veliko tržno kapitalizacijo v Evropi.

Podporo lahko poiščete pri strokovnjaku na področju digitalnih tehnologij (oziroma spodbujevalcu digitalizacije) s sedežem v drugi državi EU. Ta vam bo pomagal poiskati praktične digitalne rešitve, ki jih lahko uporabljate za trenutne poslovne potrebe.

Spodbujevalec digitalizacije vam bo na voljo v obdobju enega meseca, od tega najmanj dva tedna v prostorih vašega podjetja. Projekt DigitaliseSME bo spodbujevalcu digitalizacije dal na voljo nepovratna sredstva, sami pa mu boste morali zagotoviti nastanitev in obroke hrane med dvotedensko navzočnostjo v vašem podjetju.

Več informacij na spletišču DigitaliseSMEen

Glej tudi:

Sorodne teme

Potrebujete pomoč podporne službe?

Obrnite se na specializirane službe za pomoč

Enotne kontaktne točke

Nacionalne informacije o razširitvi poslovanja v drugo državo EU.

Lokalna pomoč za podjetja

Ali se vaše vprašanje nanaša na poslovanje čez mejo, na primer izvoz ali širitev v drugo državo EU? V tem primeru vam mreža Enterprise Europe Network svetuje brezplačno.

Daj to stran v skupno rabo: