Nazadnje pregledano : 07/06/2018

Izvensodno reševanje sporov za potrošnike

Težave s kupljenim izdelkom ali storitvijo, če na primer trgovec noče popraviti pokvarjenega izdelka ali vrniti denarja, lahko poskušate rešiti zunaj sodišča s tako imenovanim alternativnim reševanjem sporoven.

Če vaš spor zadeva spletni nakup blaga ali storitve, lahko pritožbo vložite prek spletišča za spletno reševanje sporov.

Alternativno reševanje sporov je navadno cenovno ugoden in enostaven postopek, pri katerem vam ni treba iti na sodišče.

Alternativno reševanje sporov

Postopke alternativnega reševanja sporoven vodijo nevtralni zunajsodni organi, denimo poravnalci, mediatorji, arbitri, varuhi potrošnikovih pravic, pritožbeni odbori za potrošnike. Oškodovanemu potrošniku in trgovcu omogočijo poiskati skupno rešitev njunega spora. Rešitev lahko tudi predlagajo, lahko jo tudi vsilijo.

Organi za alternativno reševanje sporov morajo izpolnjevati stroge kriterije kakovosti EU, ki jamčijo, da postopek poteka učinkovito, pravično, neodvisno in transparentno. Postopki alternativnega reševanja so največkrat brezplačni oziroma zelo poceni. Rešitev spora se navadno doseže v 90 dneh. Po zakonodaji EU lahko organi za alternativno reševanje sporov obravnavajo vse pogodbene spore s trgovci, ki imajo sedež v EU.

Alternativno reševanje lahko uporabite za vse tržne sektorje (npr. promet, bančništvo, telekomunikacije, energetika, elektronsko blago, gospodinjske naprave, najem avtomobila, kemično čiščenje).

Organ za alternativno reševanje sporov v vaši državi.

Praktični primer

Arvidasu je njegov litovski ponudnik interneta poslal račun z zneskom, ki je bil višji od tistega v pogodbi.

Ker so bili neposredni pogovori s ponudnikom neuspešni, se je Arvidas obrnil na litovski organ za alternativno reševanje sporov, kjer so mu pomagali najti zanj najustreznejšo rešitev.

Spletno reševanje sporov

Če se s trgovcem v državi EU ne morete sporazumeti glede blaga ali storitve iz spletnega nakupa oz. naročila, uporabite spletišče EU za spletno reševanje sporov. Spletišče je brezplačno, uporabljate ga lahko v vseh jezikih EU.

Če boste pritožbo vložili na spletišču EU za spletno reševanje sporov, boste morali s trgovcem sporazumno izbrati organ za alternativno reševanje sporov, ki bo prevzel vašo zadevo. Vsak organ ravna po svojih predpisih in postopkih, možne so tudi pristojbine. Toda ves čas postopka se lahko za pomoč in informacije obrnete na svojo nacionalno kontaktno točko.

Organ za alternativno reševanje sporov v vaši državi.

Praktični primer

Michaela s Češke je kupila nov pametni telefon na spletišču nemškega trgovca. Telefon ni ustrezal spletnemu opisu in njenemu naročilu. Ker se s trgovcem ni mogla sporazumeti, je pritožbo vložila na spletišču EU za spletno reševanje sporov.

Zadevo je prevzel organ za alternativno reševanje sporov, ki sta ga sporazumno izbrala Michaela in trgovec, in spor se je končal tako, da je Michaela dobila nov pametni telefon. Postopek je v celoti potekal na spletu, enostavno in z majhnimi stroški.

</p>

Potrebujete več informacij o predpisih v posamezni državi?

Potrebujete pomoč podporne službe?

Obrnite se na specializirane službe za pomoč

Pomoč in nasveti nacionalne organizacije za varstvo potrošnikoven

Daj to stran v skupno rabo: