Storitvena orodja

Izbira jezika

Zastava EU

Navigacijska pot

Meni

Posodobitev : 09/06/2017

Študij v tujini in možnosti štipendij

Študij v tujini s programom Erasmus+

Program Erasmus+ študentom omogoča opraviti del študija na tuji univerzi ali prakso v tujem podjetju.

Če se zanimate za študij v tujini, se najprej obrnite na svojo univerzo.

Ko se v okviru programa Erasmus+ odpravite na študij v tujino:

  • ne plačate prijave in šolnine na univerzi gostiteljici,
  • vaš študij v tujini šteje kot del obveznega študijskega programa,
  • dobite štipendijo EU za plačilo stroškov bivanja in potovanja.

Priznavanje študija v tujini

Matična univerza mora priznati vaš študij v tujini kot del rednega študijskega programa, če ste se o študijskem programu v tujini dogovorili še pred izmenjavo.

Skupni študijski programi

Program Erasmus Mundus omogoča vpis na podiplomski študij, ki ga skupaj izvajajo univerze v različnih državah EU, včasih tudi zunaj Evrope. Študij ali raziskovalno delo opravite v najmanj dveh državah - in pridobite skupno, dvojno ali večkratno diplomo. Erasmus Mundus ponuja štipendije študentom iz Evrope in sveta.

Vas zanima? Na spletu si lahko ogledate magistrskeEnglish in doktorskeEnglish študijske programe, ki so zajeti v programu Erasmus Mundus. Na spletišču skupnih magistrskih in doktorskih študijskih programov boste našli vpisne pogoje in roke za prijavo za programe, ki vas zanimajo.

Partnerstva prek meja EU

Program Erasmus Mundus podpira tudi partnerstva z univerzami v državah in regijah po vsem svetu.

Ta partnerstva študentom iz EU omogočajo štipendije za študij v državah zunaj EU, študentom iz držav zunaj EU pa za študij na univerzah v Evropski uniji. Več o partnerstvihEnglish, ki ponujajo štipendije slovenskim državljanom. Na spletišču partnerstva boste našli informacije o programih, ki so na voljo, vpisne pogoje in roke za prijavo.

Vas zanima akademsko sodelovanje EU z Avstralijo, Japonsko, Novo Zelandijo in Južno Korejo? Oglejte si program sodelovanjaEnglish.

Služba za mednarodno sodelovanje in izmenjave na univerzi

Vaša univerza morda sodeluje še v drugih mednarodnih programih izmenjav. Več o programu Erasmus+ in drugih študentskih izmenjavah boste izvedeli v službi za mednarodno sodelovanje in izmenjave na svoji univerzi.

Javna posvetovanja
    Potrebujete pomoč podporne službe?
    Pomoč in svetovanje