Poslovanje v Evropi
Nazadnje pregledano: 02/12/2019

Študij v tujini in možnosti štipendij

Ali ima brexit posledice za vas?

Študij v tujini s programom Erasmus+

Program Erasmus+ študentom omogoča opraviti del študija na tuji univerzi ali prakso v tujem podjetju.

Če se zanimate za študij v tujini, se najprej obrnite na svojo univerzo.

Ko se v okviru programa Erasmus+ odpravite na študij v tujino:

Priznavanje študija v tujini

Matična univerza mora priznati vaš študij v tujini kot del rednega študijskega programa, če ste se o študijskem programu v tujini dogovorili še pred izmenjavo.

Skupni študijski programi

Program Erasmus Mundus omogoča vpis na podiplomski študij, ki ga skupaj izvajajo univerze v različnih državah EU, včasih tudi zunaj Evrope. Študij ali raziskovalno delo opravite v najmanj dveh državah - in pridobite skupno, dvojno ali večkratno diplomo. Erasmus Mundus ponuja štipendije študentom iz Evrope in sveta.

Vas zanima? Oglejte si magistrskeen študijske programe, ki so zajeti v programu Erasmus Mundus. Na spletišču skupnih magistrskih študijskih programov boste našli vpisne pogoje in roke za prijavo za programe, ki vas zanimajo.

Partnerstva prek meja EU

Program Erasmus Mundus podpira tudi partnerstva z univerzami v državah in regijah po vsem svetu.

Ta partnerstva študentom iz EU omogočajo štipendije za študij v državah zunaj EU, študentom iz držav zunaj EU pa za študij na univerzah v Evropski uniji. Več o partnerstvihen, ki ponujajo štipendije slovenskim državljanom. Na spletišču partnerstva boste našli informacije o programih, ki so na voljo, vpisne pogoje in roke za prijavo.

Služba za mednarodno sodelovanje in izmenjave na univerzi

Vaša univerza morda sodeluje še v drugih mednarodnih programih izmenjav. Več o programu Erasmus+ in drugih študentskih izmenjavah boste izvedeli v službi za mednarodno sodelovanje in izmenjave na svoji univerzi.

Pogosta vprašanja

Potrebujete več informacij o predpisih v posamezni državi?

Daj to stran v skupno rabo: