Развиване на бизнес
Последна проверка: 12/12/2020

Учене в чужбина и възможности за стипендии

Засегнати сте от Брексит?

Следване в чужбина с „Еразъм+"

Ако сте студент, можете да получите част от вашето образование в чужбина или да преминете стаж в предприятие чрез програма „Еразъм+".

Ако искате да прекарате част от обучението си в чужбина, най-напред се свържете с вашия собствен университет.

Когато отидете да учите в чужбина по линия на „Еразъм+":

Предупреждение

Признаване на периода на обучение в чужбина

Вашият университет трябва да признае периода ви на обучение в чужбина като валиден за получаване на вашата диплома, ако изпълните учебната програма, договорена преди обмена.

Съвместни учебни програми

Програмата „Еразмус Мундус" ви позволява да се запишете в магистърска или докторска програма, предлагана съвместно от университети, разположени в различни страни от ЕС, а понякога дори извън Европа. Ще учите и провеждате изследвания в поне две страни и в края на програмата ще получите съвместна диплома от всички участващи университети. Стипендиите по „Еразмус Мундус" са достъпни за студенти от Европа и целия свят.

Заинтригувахме ли ви? Проверете кои магистърски програмиen участват в „Еразмус Мундус". За информация за изискванията за прием и сроковете за кандидатстване посетете уебсайта на съвместната магистърска програма, която сте избрали.

Партньорства отвъд границите на ЕС

Със стипендиите по програма „Еразмус Мундус" могат също да бъдат подкрепени партньорства с университети от множество страни и региони по света.

В рамките на тези партньорства се предоставят стипендии на европейски студенти да учат в страни извън ЕС и на студенти извън Европа — да следват в университети от Съюза. Научете повече за партньорстватаen, предлагащи стипендии за граждани на вашата страна. Посетете уебсайта на съответното партньорство, за да научите повече за предлаганите курсове, изискванията за прием и сроковете за кандидатстване.

Посетете международния отдел във вашия университет

Вашият университет най-вероятно участва и в други програми за международен обмен. Можете да научите повече за „Еразъм+" и другите възможности за обмен от международния отдел във вашия университет.

Често задавани въпроси

Нуждаете се от повече информация за правилата в дадена страна?

Нуждаете се от съдействието на службите за помощ?

Свържете се със специализираните служби за помощ

Споделяне на страницата: