Nazadnje pregledano: 21/05/2019

Oblikovanje cen in plačila

Pri nakupu v EU mora biti potrošnik jasno obveščen o skupni ceni blaga in storitev, vključno z vsemi davki in dodatnimi stroški.

Pri spletnih nakupih mora potrošnik, na primer s klikom gumba, izrecno potrditi, da se zaveda, da se z naročilom zavezuje k plačilu.

Dodatne pristojbine: stroški uporabe plačilnih kartic

Za uporabo kreditne ali debetne kartice vam trgovci v EU ne smejo zaračunati dodatne pristojbine. Edini izjemi sta kartici American Express in Diners Club ter poslovne kreditne kartice, kjer kartično porabo namesto vas plača delodajalec. Če uporabljate te kartice, vam še vedno lahko zaračunajo pristojbino, vendar ne sme biti višja od dejanskega stroška, ki ga ima trgovec v zvezi z obdelavo vašega plačila.

Če plačujete v drugih valutah EU in ne v evrih, vam lahko izdajatelj kartice še vedno zaračuna pristojbino za pretvorbo valute, kadar kartico uporabite v drugi državi EU.

Stroški dodatnih storitev

Potrošnik se mora strinjati s kakršnim koli dodatnim plačilom, ki ga zahteva trgovec, denimo za hitro dostavo, zavijanje darila ali potovalno zavarovanje.

Trgovec vam teh storitev ne sme zaračunati, razen če ste jih izrecno izbrali. Vnaprej odkljukano okence na spletišču trgovca ne pomeni, da se s pogoji strinjate, zato ste v takem primeru upravičeni do povračila zneska, ki ste ga plačali zaradi takega ravnanja trgovca.

Praktični primer

Pred plačilom mora trgovec navesti polno ceno (vključno z davki in drugimi stroški).

Poljakinja Ewa je na spletu kupila nekaj knjig, vendar je nato na izpisku kreditne kartice odkrila, da ji je trgovec obračunal višjo ceno, kot je bila prikazana ob zaključku nakupa na spletišču. Ewa je ugotovila, da je trgovec dodal stroške dostave po opravljenem nakupu.

V skladu s pravili EU morajo trgovci navesti točne in popolne informacije o ceni, preden kupec opravi nakup na spletu, zato je Ewa primer prijavila podjetju in pristojnemu poljskemu organu. Po posredovanju pristojnega organa so ji vrnili preveč plačani znesek.

Cenovna diskriminacija

Državljanom/rezidentom EU samo na podlagi državljanstva ali države prebivališča pri nakupu izdelkov in storitev v EU ne smejo zaračunati višje cene.

Kadar kupujete na spletu v EU, so lahko cene v različnih državah ali različicah istega spletišča različne, denimo zaradi različnih stroškov dostave. Če pa se blago, ki ga kupite na spletu, ne dostavi čez mejo – denimo kadar kupite blago, ki ga nameravate sami prevzeti pri trgovcu ali v trgovini – morate imeti dostop do enakih cen in posebnih ponudb kot kupci, ki prebivajo v tej državi EU. Ne morejo vam zaračunati več ali preprečiti nakup blaga samo zato, ker prebivate v drugi državi.

Enaka pravila se uporabljajo, kadar kupujete storitve, ki jih zagotavljajo v prostorih trgovca, denimo nakup vstopnice za zabaviščni park, rezervacija hotelske sobe, najem avtomobila ali elektronsko opravljane storitve (denimo storitve v oblaku ali spletno gostovanje). Upravičeni ste, da vam zaračunajo enake cene, kot veljajo za lokalne kupce.

Za avtorsko zaščitene medije, denimo filme, elektronske knjige in glasbo, pogosto veljajo drugačne pravice intelektualne lastnine v različnih državah. Zato morebiti ne boste imeli enakega dostopa do enakih izdelkov za enako ceno v vseh državah EU.

Praktični primer

Samo na podlagi vaše države prebivališča vam ne smejo zaračunati višje cene.

Danka Hilda je želela najeti avto za poletne počitnice v Španiji. Na spletišču španskega podjetja za najem avtomobilov si je izbrala avto, ki ga je želela rezervirati. Ko pa je vpisala svoj naslov, da bi zaključila rezervacijo, je videla, da se je skupna cena najema vozila povečala za 140 evrov.

Hilda se je v zvezi s cenovno diskriminacijo pritožila pri evropskem potrošniškem centru. Pomagali so ji vložiti pritožbo zaradi cenovne diskriminacije na spletišču podjetja za najem vozil. Podjetje ni spoštovalo pravil EU, zato ga lahko kaznuje pristojni nacionalni organ.

Pravila oblikovanja cen za vozovnice

Pravila EU o določanju cen se uporabljajo tudi za nakup vozovnic, kot so letalske vozovnice ali vozovnice za vlak, na spletu ali osebno. To pomeni, da morajo biti že na začetku postopka rezervacije vozovnice v končno ceno vključeni vsi davki, pristojbine in dajatve. Tako lahko potrošniki lažje primerjajo cene med različnimi organizatorji potovanj. 

Pri vseh neobveznih doplačilih (denimo turističnem zavarovanju) mora biti jasno navedeno, da so neobvezna in da se potnik zanje prostovoljno odloči.

Če pri nakupu letalskih vozovnic ugotovite, da so spletne cene nejasne, lahko o tem obvestite nacionalne organe v svoji državi prebivališča.

Samodejna preusmeritev na spletišče

Kadar obstaja več različic trgovčevega spletišča, vas samodejno preusmerijo, samo če to dovolite. Če denimo živite v Franciji in ste najprej izbrali belgijsko spletišče .be, lahko trgovec predlaga, da se obrnete na francosko različico .fr njihovega spletišča. Vendar morate preusmeritev izrecno dovoliti, sicer bi morali še naprej imeti dostop do spletišča .be, ki ste ga najprej izbrali.

Prav tako bi morali imeti možnost, da kadar koli spremenite svojo izbiro – denimo prek okenca Izberite državo. To omogoča, da lahko vidite cene in promocijske cene za izdelke in storitve, ki jih trgovec ponuja v drugih državah. Vendar je treba vedno preveriti trgovčeve pogoje poslovanja, da bi se seznanili z možnostmi dostave in stroški za vašo državo.

Pogosta vprašanja

Zakonodaja EU

Potrebujete več informacij o predpisih v posamezni državi?

Potrebujete pomoč podporne službe?

Obrnite se na specializirane službe za pomoč

Daj to stran v skupno rabo: