Utolsó frissítés : 06/07/2018

Árképzés és fizetés

Vásárláskor a kereskedőnek egyértelmű és közérthető módon tájékoztatnia kell Önt a megvenni kívánt áruk és szolgáltatások teljes – azaz az összes járulékos költséget és adót tartalmazó – vételáráról.

Interneten történő vásárláskor külön fel kell hívni a vevő figyelmét arra, hogy a termék megrendelése fizetési kötelezettséget von maga után, és lehetőséget kell számára biztosítani (pl. egy erre szolgáló gomb formájában), hogy jelezze ennek tudomásulvételét.

Felár és pótdíjak: kártyahasználati díj

Az uniós kereskedők nem vethetnek ki díjat a betéti vagy hitelkártyás fizetési műveletekre. Kivételt jelent az American Express és a Diners Club kártya, illetve üzleti vagy vállalati hitelkártya használata (ez utóbbi esetben a számlát a munkáltató kapja). Az ilyenkor esetlegesen felszámított tranzakciós díj azonban nem haladhatja meg azt az összeget, amennyibe a kereskedőnek a fizetés feldolgozása ténylegesen kerül.

Jó tudni azt is, hogy ha Ön eltérő pénznemben fizet bankkártyájával egy másik uniós országban, a kártya kibocsátója átváltási díjat számolhat fel.

Járulékos szolgáltatások után fizetendő díjak

Ha a kereskedő járulékos szolgáltatásokat – pl. expressz kézbesítést, díszcsomagolást vagy utazási biztosítást – is megvételre kínál, ezekért csak akkor számíthat fel külön díjat, ha Ön ebbe beleegyezett.

Ha Ön nem kért külön ilyen jellegű szolgáltatásokat, a kereskedőnek nincs joga pénzt felszámítani értük. A kereskedő nem szerezheti be a fogyasztó hozzájárulását előre bejelölt opciók használata révén. Ha ezt a módszert alkalmazva számít fel járulékos költségeket Önnek, Ön e költségek után visszatérítésre jogosult.

Konkrét eset

A kereskedőnek a vételárat az összes díjjal, adóval és illetékkel együtt kell feltüntetnie

A Lengyelországban élő Ewa hitelkártyával vásárolt egy online könyvesboltban. Meglepődve tapasztalta, hogy magasabb összeget számítottak fel neki a megvett könyvért, mint amit vásárláskor a kereskedő honlapja a számla végösszegeként megjelenített. Mint utólag kiderült, a cég a szállítási költséget csak akkor adta hozzá a vételárhoz, miután Ewa lebonyolította a fizetési tranzakciót.

Mivel az uniós jog arra kötelezi a kereskedőket, hogy az online vásárlás előtt a teljes vételár pontos összegéről tájékoztassák a fogyasztókat, Ewa az ügy kapcsán a könyvértékesítő cégnél és a lengyel hatóságoknál egyaránt panaszt tett. A hatóságok közbenjárásának köszönhetően Ewa visszakapta a különbözetet.

Árdiszkrimináció

Ha Ön uniós ország állampolgára, nem kérhetnek Öntől több pénzt pusztán állampolgársága vagy lakóhelye miatt az Európai Unió többi tagállamában megvételre kínált árukért és szolgáltatásokért, mint amennyit a helyi lakosoknak kell fizetniük az adott termékekért. Egyes árkülönbségek azonban indokoltak lehetnek, ha a különbséget objektív – az állampolgárságtól eltérő – okok támasztják alá.

Konkrét eset

Néha indokolt az árkülönbség

A Hollandiában élő Bart Németországba utazott, hogy meglátogassa barátját. Kinntartózkodása során a férfi elment a helyi uszodába. Az uszodában drágább jegyet kellett váltania, mint a helyi lakosoknak. Bart tudni szeretné, hogy ami vele történt, jogellenes árdiszkriminációnak minősül-e.

Bart esetében az árkülönbség indokoltnak tekinthető. Mivel az uszodát az önkormányzat működteti a helyi adókból, a helyi lakosok – adóbefizetéseik révén – eleve hozzájárulnak a létesítmény működtetéséhez, ezért alacsonyabb belépődíjat kell fizetniük.

Konkrét eset

A lakóhely szerinti ország nem adhat alapot a túlszámlázásra

A Dániában élő Hilda spanyolországi nyaralásához szeretett volna autót bérelni. Egy spanyol autókölcsönző cég weboldalán kiválasztott egy modellt. Amikor viszont a foglalás végén megadta a dán lakcímét, a kölcsönzési díj hirtelen 140 euróval megemelkedett.

Hilda felvette a kapcsolatot az Európai Fogyasztói Központok Hálózatának helyi irodájával, hogy panaszt tegyen az árdiszkrimináció miatt. A központ pedig felkérte az autókölcsönző céget, hogy az uniós szabályoknak megfelelően működtessék weboldalukat.

A menetjegyekre vonatkozó árképzési szabályok

Az uniós árképzési szabályok az interneten és a jegyértékesítő helyeken megvett menetjegyekre – köztük a repülő- és a vonatjegyekre – is vonatkoznak. Ez azt jelenti, hogy amikor Ön jegyet vásárol, a teljes vételárnak minden díjat, illetéket és adót magában kell foglalnia, és a kereskedőnek ezeket a tételeket a jegyfoglalási folyamat kezdetétől fel kell tüntetnie. Így Ön könnyebben össze tudja hasonlítani a különböző cégek által értékesített jegyek árait. 

Az opcionális szolgáltatások (pl. az utasbiztosítás) esetében egyértelműen fel kell tüntetni, hogy nem kötelezően választandó tételről van szó, hanem feláras szolgáltatásról, melynek igénybevételéhez az Ön kifejezett hozzájárulása szükséges.

Ha Ön repülőjegy-foglalásnál azt tapasztalja, hogy a kapott ártájékoztatás nem egyértelmű, jelentheti az esetet a lakhelye szerinti EU-országban működő nemzeti hatóságoknak .

Gyakran feltett kérdések

EU-jogszabályok

Részletesebben szeretne tájékozódni az egyes országokban érvényes szabályokról?

Tanácsra vagy segítségre van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot a szakosodott segítségnyújtó szolgálatokkal

Kérjen segítséget, illetve tanácsot a hazájában működő Európai Fogyasztói Központtólen

Oldal megosztása: