Utolsó frissítés:: 26/04/2019

A polgári repülés területén dolgozó utazó munkavállalók

Az Egyesült Királyság úgy döntött, hogy az Európai Unióról szóló szerződés (EUSZ) 50. cikkében rögzített lehetőséggel élve kilép az Európai Unióból: Több információ

Munkaidő, fizetett szabadság és pihenés

A polgári repülés területén dolgozó utazó munkavállalók éves munkaideje nem haladhatja meg a 2000 órát, melyből az összes repülési idő legfeljebb 900 óra lehet.

Munkáltatóként Önnek gondoskodnia kell arról, hogy a polgári repülésben dolgozó utazó munkavállalók legalább 4 hét fizetett éves szabadságban részesüljenek. A rendes szabadság nem helyettesíthető az annak fejében nyújtott juttatással, a munkaviszony megszűnésének esetét kivéve.

Önnek továbbá a következőket kell nyújtania alkalmazottjainak, függetlenül attól, milyen típusú szolgálatot teljesítenek:

Egészségvédelem és biztonság

Az Ön alkalmazottainak munkába állás előtt és azt követően rendszeres időközönként ingyenes egészségügyi vizsgálaton kell átesniük. Erre az ingyenes egészségügyi vizsgálatra az orvosi titoktartás szabályai vonatkoznak. Azokat a munkavállalókat, akiknek egészségügyi problémái vannak az éjszakai munkavégzésből eredően, át kell helyezni nappali munkakörbe, ha lehetséges.

Kapcsolódó témák

EU-jogszabályok

Tanácsra vagy segítségre van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot a szakosodott segítségnyújtó szolgálatokkal

Kérjen tanácsot a vállalkozására vonatkozó uniós szabályozással kapcsolatban, illetve tagállami hatósággal kapcsolatos probléma esetén

Helyi vállalkozástámogatás

Kérdése van határokon átnyúló vállalati tevékenységgel kapcsolatban (export, a tevékenység kiterjesztése más uniós tagállamokra stb.)? Ha igen, akkor az Enterprise Europe Network díjmentesen segíthet Önnek.

Oldal megosztása: