Utolsó frissítés: 02/01/2023

A polgári repülés területén dolgozó utazó munkavállalók

Munkaidő, fizetett szabadság és pihenés

A polgári repülés területén dolgozó utazó munkavállalók éves munkaideje nem haladhatja meg a 2000 órát, melyből az összes repülési idő legfeljebb 900 óra lehet.

Munkáltatóként Önnek gondoskodnia kell arról, hogy a polgári repülésben dolgozó utazó munkavállalók legalább 4 hét fizetett éves szabadságban részesüljenek. A rendes szabadság nem helyettesíthető az annak fejében nyújtott juttatással, a munkaviszony megszűnésének esetét kivéve.

Önnek továbbá a következőket kell nyújtania alkalmazottjainak, függetlenül attól, milyen típusú szolgálatot teljesítenek:

Egészségvédelem és biztonság

Az Ön alkalmazottainak munkába állás előtt és azt követően rendszeres időközönként ingyenes egészségügyi vizsgálaton kell átesniük. Erre az ingyenes egészségügyi vizsgálatra az orvosi titoktartás szabályai vonatkoznak. Azokat a munkavállalókat, akiknek egészségügyi problémái vannak az éjszakai munkavégzésből eredően, át kell helyezni nappali munkakörbe, ha lehetséges.

EU-jogszabályok

Tanácsra vagy segítségre van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot a szakosodott segítségnyújtó szolgálatokkal

Kérdése van határokon átnyúló vállalati tevékenységgel kapcsolatban (export, a tevékenység kiterjesztése más uniós tagállamokra stb.)? Ha igen, akkor az Enterprise Europe Network díjmentesen segíthet Önnek.

Igénybe veheti támogató szolgálat kereső is, ahol elirányítjuk az Önnek leginkább megfelelő segítségnyújtó szolgálathoz.

Oldal megosztása: