Utolsó frissítés: 23/06/2022

A polgári repülés területén dolgozó utazó munkavállalók

Munkaidő, fizetett szabadság és pihenés

A polgári repülés területén dolgozó utazó munkavállalók éves munkaideje nem haladhatja meg a 2000 órát, melyből az összes repülési idő legfeljebb 900 óra lehet.

Munkáltatóként Önnek gondoskodnia kell arról, hogy a polgári repülésben dolgozó utazó munkavállalók legalább 4 hét fizetett éves szabadságban részesüljenek. A rendes szabadság nem helyettesíthető az annak fejében nyújtott juttatással, a munkaviszony megszűnésének esetét kivéve.

Önnek továbbá a következőket kell nyújtania alkalmazottjainak, függetlenül attól, milyen típusú szolgálatot teljesítenek:

Egészségvédelem és biztonság

Az Ön alkalmazottainak munkába állás előtt és azt követően rendszeres időközönként ingyenes egészségügyi vizsgálaton kell átesniük. Erre az ingyenes egészségügyi vizsgálatra az orvosi titoktartás szabályai vonatkoznak. Azokat a munkavállalókat, akiknek egészségügyi problémái vannak az éjszakai munkavégzésből eredően, át kell helyezni nappali munkakörbe, ha lehetséges.

EU-jogszabályok

Tanácsra vagy segítségre van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot a szakosodott segítségnyújtó szolgálatokkal

Helyi vállalkozástámogatás

Kérdése van határokon átnyúló vállalati tevékenységgel kapcsolatban (export, a tevékenység kiterjesztése más uniós tagállamokra stb.)? Ha igen, akkor az Enterprise Europe Network  díjmentesen segíthet Önnek.

További segítségnyújtó szolgálatok

Oldal megosztása: