Utolsó frissítés:: 02/05/2019

Szellemi tulajdon

Az Egyesült Királyság úgy döntött, hogy az Európai Unióról szóló szerződés (EUSZ) 50. cikkében rögzített lehetőséggel élve kilép az Európai Unióból: Több információ

Az uniós jogszabályok hatálya 2019. március 30-tól nem terjed ki az Egyesült Királyságra, kivéve, ha a megerősített kilépési megállapodás más időpontról rendelkezik vagy ha az Európai Tanács és az Egyesült Királyság egyhangúlag úgy dönt, hogy meghosszabbítja a kétéves tárgyalási időszakot. Arról, hogy a kilépés milyen jogi következményekkel jár a vállalkozásokra nézve, itt olvashat bővebben:

Ha Ön szellemi tulajdonnal rendelkezik, tudnia kell, hogyan kell kezelnie és védenie azt. Nézzen utána, milyen célokat szolgál a szellemi tulajdon védelme, milyen eszközök kínálkoznak a szellemi tulajdon védelmére, és milyen eljárásokat kell követni.

Ha Ön szellemi tulajdon kereskedelmi célú hasznosítását tervezi, ajánljuk figyelmébe útmutatónkat a szerzői jog, védjegy, szabadalom vagy más szellemitulajdon-jog által védett művek/termékek licenciába adásáról és értékesítéséről. Tájékozódjon arról, hogyan érvényesítheti jogait szellemi tulajdonjog megsértése esetén.

Oldal megosztása: