Utolsó frissítés: 22/08/2022

Védjegyek

Mire való a védjegy?

A védjegy kizárólagos jogokat (A szellemitulajdon-jogok jogosultja(i) megtilthatja (megtilthatják), hogy valaki más használja a kérdéses szellemi tulajdont.) ruház tulajdonosára azon megkülönböztető jelzéseket illetően – pl. név, logó, szín, kép, alakzat, forma, hangjelzés vagy az áru csomagolása – amelyek alkalmasak arra, hogy valamely terméket beazonosítsák, és más vállalkozások termékeitől megkülönböztessék.

Az oltalom időtartama

A legtöbb országban a védjegyeket a kérelem benyújtásától számítva 10 évre lajstromozzák. Az oltalom ezután korlátlan alkalommal további 10 éves periódusokra megújítható. A védjegyeket el lehet adni vagy védjegyhasználati megállapodás révén át lehet engedni annak használatát.

A védjegyek bejelentése

A tagállami információkhoz itt lehet hozzáférni:

Ország kiválasztása

Kapcsolódó weboldalak

Tanácsra vagy segítségre van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot a szakosodott segítségnyújtó szolgálatokkal

Európai IPR Helpdesk

Szellemi tulajdon kezelésével kapcsolatos ingyenes tanácsadás és képzés uniós társfinanszírozású projektek megvalósításához és transznacionális partnerségi megállapodások megkötéséhez

Az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO)

Információk a szellemi tulajdonhoz fűződő jogokról az EU-ban, ingyenes, személyre szabott támogatás, védjegy és formatervezési minta bejegyzésének online kérelmezése.

Kérdése van határokon átnyúló vállalati tevékenységgel kapcsolatban (export, a tevékenység kiterjesztése más uniós tagállamokra stb.)? Ha igen, akkor az Enterprise Europe Network díjmentesen segíthet Önnek.

Igénybe veheti támogató szolgálat kereső is, ahol elirányítjuk az Önnek leginkább megfelelő segítségnyújtó szolgálathoz.

Oldal megosztása: