Utolsó frissítés:: 27/06/2019

Védjegyek

Az Egyesült Királyság úgy döntött, hogy az Európai Unióról szóló szerződés (EUSZ) 50. cikkében rögzített lehetőséggel élve kilép az Európai Unióból: Több információ

Mire való a védjegy?

A védjegy kizárólagos jogokat ruház tulajdonosára azon megkülönböztető jelzéseket illetően – pl. név, logó, szín, kép, alakzat, forma, hangjelzés vagy az áru csomagolása – amelyek alkalmasak arra, hogy valamely terméket beazonosítsák, és más vállalkozások termékeitől megkülönböztessék.

Az oltalom időtartama

A legtöbb országban a védjegyeket a kérelem benyújtásától számítva 10 évre lajstromozzák. Az oltalom ezután korlátlan alkalommal további 10 éves periódusokra megújítható. A védjegyeket el lehet adni vagy védjegyhasználati megállapodás révén másra át lehet ruházni.

A védjegyek bejelentése

Tanácsra vagy segítségre van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot a szakosodott segítségnyújtó szolgálatokkal

Kérjen tanácsot a vállalkozására vonatkozó uniós szabályozással kapcsolatban, illetve tagállami hatósággal kapcsolatos probléma esetén

Helyi vállalkozástámogatás

Kérdése van határokon átnyúló vállalati tevékenységgel kapcsolatban (export, a tevékenység kiterjesztése más uniós tagállamokra stb.)? Ha igen, akkor az Enterprise Europe Network díjmentesen segíthet Önnek.

Oldal megosztása: