Utolsó frissítés:: 26/04/2019

A közúti fuvarozásban dolgozó személyek

Az Egyesült Királyság úgy döntött, hogy az Európai Unióról szóló szerződés (EUSZ) 50. cikkében rögzített lehetőséggel élve kilép az Európai Unióból: Több információ

Heti munkaidő

Ha Önnek vannak olyan alkalmazottai, akik a közúti személy- vagy árufuvarozás területén dolgoznak, gondoskodnia kell arról, hogy a heti átlagos munkaidejük ne haladja meg a 48 órát. Szükség esetén a heti munkaidő meghosszabbítható 60 órára, de csak akkor, ha 4 hónap átlagában nem haladja meg a 48 órát.

A közúti fuvarozásban utazó tevékenységet végző munkavállalók munkaidejébe a következők számítanak be:

Ha Ön önálló vállalkozói tevékenységet folytató gépjárművezető, minden olyan idő munkaidőnek számít, melyet munkaállomásán, illetve a jármű fedélzetén tölt, és amely alatt ügyfelek rendelkezésére áll vagy közúti fuvarozást végez.

Munkáltatóként tartsa szem előtt, hogy alkalmazottai naponta legfeljebb 9 órát vezethetnek. Kivételes esetben – hetente kétszer – az Ön sofőrjei vezethetnek maximum napi 10 órát. Nem tölthetnek azonban a volán mögött heti 56 óránál többet, két hét alatt pedig 90 óra a vezetéssel tölthető maximális idő.

Konkrét eset

Ön felvesz egy kamionsofőrt, akinek az a feladata, hogy eljuttasson egy szállítmányt egy másik uniós országba. Egy hét alatt a sofőr 56 órát tölt a volán mögött, és 4 órát tölt a jármű karbantartásával. Ez összesen 60 órát tesz ki. Az uniós szabályok értelmében egy másik héten a heti munkaidejének 48 óránál kevesebbnek kell lennie, mert egy 4 hónapos referencia-időszakban az átlagos heti munkaidő nem haladhatja meg a 48 órát.

A munkanap során tartott szünetek

Az Ön munkavállalói nem dolgozhatnak 6 egymást követő óránál többet anélkül, hogy szünetet tartanának. Ha a teljes munkaidő 6 és 9 óra között van, azt legalább 30 perces szünettel, amennyiben pedig meghaladja a 9 órát, legalább 45 perces szünettel kell megszakítani.

Az Ön járművezetőinek 4,5 óra tartamú vezetés után legalább 45 perces szünetet kell beütemezniük, hacsak nem tartanak pihenőidőt. A munkavállalók ezt a hosszú szünetet két részre oszthatják, melyek közül az elsőnek legalább 15 percig kell tartania, a másodiknak pedig legalább 30 percig.

Pihenőidő

Önnek legalább 11 óra folyamatos pihenőidőt kell biztosítania alkalmazottjainak. Ezt a 11 órát hetente maximum háromszor 9 órára lehet csökkenteni. A napi pihenőidőt két részre lehet bontani: ez esetben a pihenőidő első részének legalább 3 óráig kell tartania, a másodiknak legalább 9 óráig. A napi pihenőidő két részre bontása esetén a két részleges pihenőidőnek összesen legalább 12 órát kell kitennie.

Önnek hetente 45 óra folyamatos pihenőidőt kell biztosítania alkalmazottainak, mely minden második héten 24 órára csökkenthető. Ha Ön csökkenti a heti pihenőidőt, meg kell állapodnia munkavállalóival a megfelelő ellentételezésről.

Az Ön alkalmazottainak 6 egymást követő munkanap után heti pihenőidőt kell tartaniuk. Azok az autóbuszvezetők, akik időnként utasokat szállítanak és szünet nélkül legalább 24 órát vezetnek egy másik EU-országban vagy az EU területén kívül, heti pihenőidejüket elhalaszthatják. A legutóbbi heti pihenőidejük végétől számítva legkésőbb 12 nappal kell újból heti pihenőidőt tartaniuk.

Konkrét eset

Ön utazási irodát működtet Szlovéniában, és 10 napos autóbuszos utazást szervez az EU több országába. A körutazás április 11-én kezdődik és április 21-én ér véget. Az utazási iroda buszsofőrje 48 óra pihenőidőt tart az április 9–10-i hétvégén, mielőtt munkába áll április 11-én. A pihenőidőre vonatkozó szabályok alapján a heti pihenőidejét megkezdheti a tíznapos út után is, ám április 11. után legfeljebb 12 nappal, vagyis legkésőbb április 23-án.

Éjszakai munkavégzés

Ha a cég alkalmazottai éjfél és reggel 7 óra között végeznek bármilyen munkát, éjszakai munkavállalónak minősülnek. Az éjszakai munkavállalóknak 24 órás időszakonként legfeljebb 10 órát szabad dolgozniuk (beleértve az éjszakai műszakot is).

Kapcsolódó témák

EU-jogszabályok

Tanácsra vagy segítségre van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot a szakosodott segítségnyújtó szolgálatokkal

Kérjen tanácsot a vállalkozására vonatkozó uniós szabályozással kapcsolatban, illetve tagállami hatósággal kapcsolatos probléma esetén

Helyi vállalkozástámogatás

Kérdése van határokon átnyúló vállalati tevékenységgel kapcsolatban (export, a tevékenység kiterjesztése más uniós tagállamokra stb.)? Ha igen, akkor az Enterprise Europe Network díjmentesen segíthet Önnek.

Oldal megosztása: