Utolsó frissítés: 24/01/2019

Közúti közlekedési szabályok és közlekedésbiztonság

Az Európai Unióban országról országra különböznek a közúti közlekedési és biztonsági szabályok. Érdemes tehát utánanézni, milyen országspecifikus szabályok hatályosak az egyes EU-tagállamokban. Íme néhány példa:

A közúti közlekedésbiztonság javítása érdekében az EU számos intézkedést hozott, így például megszigorította a felelősségre vonásra vonatkozó szabályokat azoknak a közlekedési jogsértéseknek az esetében, melyeket az uniós polgárok másik EU-tagállam területén követnek el. (Kivételt képez ezalól Dánia, az Egyesült Királyság és Írország, ezekben az országokban ugyanis nem hatályosak a szabályok.) Ez azt jelenti, hogy ha Ön gépkocsijával egy másik EU-ország területén áthágja a közlekedési szabályokat, a kiszabott bírságot be fogják Öntől hajtani a lakhelyén.

Töltse le az „Utazás külföldre" mobilalkalmazást, melynek segítségével könnyen és gyorsan tájékozódhat a helyi közúti közlekedési szabályokról és tudnivalókról, bármerre jár is az EU-ban.

Ha Ön másik EU-országba utazik, feltétlenül gondoskodjon arról, hogy rendelkezzen a célország területén is érvényes biztosítással.

További információk:

EU-jogszabályok

Részletesebben szeretne tájékozódni az egyes országokban érvényes szabályokról?

Tanácsra vagy segítségre van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot a szakosodott segítségnyújtó szolgálatokkal

Oldal megosztása: