Utolsó frissítés: 18/10/2018

Szakképesítések

Az Egyesült Királyság úgy döntött, hogy az Európai Unióról szóló szerződés (EUSZ) 50. cikkében rögzített lehetőséggel élve kilép az Európai Unióból: Több információ

Az Egyesült Királyság egyelőre az EU teljes jogú tagja marad, az uniós jogok és kötelezettségek pedig továbbra is teljes mértékben vonatkoznak az országra.

Ha Ön egy másik uniós országban szeretne munkát vállalni, és a foglalkozása ott szabályozott szakmának minősül, előfordulhat, hogy először hivatalosan el kell ismertetnie szakmai képesítését (szakképzettségét és szakmai tapasztalatát) a célország hatóságaival, s csak ezt követően gyakorolhatja ott a szakmáját. Külön szabályok alkalmazandók attól függően, hogy melyik szakmáról van szó, és mennyi ideig tervezi azt az adott országban gyakorolni.

További információk:

Itt olvashat arról, hogyan lehet szakképesítését munkavégzés céljából egy másik uniós országban elismertetni. Ez az oldal nem a felsőfokú oklevelek tanulmányi célú elismertetéséről szól. Ha Ön ez utóbbiról szeretne tájékozódni, kattintson ide.

Oldal megosztása: