Utolsó frissítés : 18/10/2018

Szakképesítések

Az Egyesült Királyság úgy döntött, hogy az Európai Unióról szóló szerződés (EUSZ) 50. cikkében rögzített lehetőséggel élve kilép az Európai Unióból: Több információ

Az Egyesült Királyság egyelőre az EU teljes jogú tagja marad, az uniós jogok és kötelezettségek pedig továbbra is teljes mértékben vonatkoznak az országra.

  • Kérdések és válaszok az EU és az Egyesült Királyság 2017. december 8-i közös jelentése alapjánen
  • Uniós kiadványok a brexit témakörében
  • Az Egyesült Királyság kormányának tájékoztatója és útmutatása a brexittel kapcsolatbanen

Ha Ön egy másik uniós országban szeretne munkát vállalni, és a foglalkozása ott szabályozott szakmának minősül, előfordulhat, hogy először hivatalosan el kell ismertetnie szakmai képesítését (szakképzettségét és szakmai tapasztalatát) a célország hatóságaival, s csak ezt követően gyakorolhatja ott a szakmáját. Külön szabályok alkalmazandók attól függően, hogy melyik szakmáról van szó, és mennyi ideig tervezi azt az adott országban gyakorolni.

További információk:

Itt olvashat arról, hogyan lehet szakképesítését munkavégzés céljából egy másik uniós országban elismertetni. Ez az oldal nem a felsőfokú oklevelek tanulmányi célú elismertetéséről szól. Ha Ön ez utóbbiról szeretne tájékozódni, kattintson ide.

Oldal megosztása: