Utolsó frissítés:: 11/04/2019

Piaci verseny

Az Egyesült Királyság úgy döntött, hogy az Európai Unióról szóló szerződés (EUSZ) 50. cikkében rögzített lehetőséggel élve kilép az Európai Unióból: Több információ

Az uniós jogszabályok hatálya 2019. március 30-tól nem terjed ki az Egyesült Királyságra, kivéve, ha a megerősített kilépési megállapodás más időpontról rendelkezik vagy ha az Európai Tanács és az Egyesült Királyság egyhangúlag úgy dönt, hogy meghosszabbítja a kétéves tárgyalási időszakot. Arról, hogy a kilépés milyen jogi következményekkel jár a vállalkozásokra nézve, itt olvashat bővebben:

Az uniós versenyszabályok tiltják a tisztességtelen piaci magatartást, így többek között a vállalatok közötti jogellenes kapcsolatokat és megállapodásokat, az árak rögzítését és a piacok felosztását. Olvasson utána, mire kell ügyelnie ahhoz, hogy vállalkozása tisztességesen működjön, betartva egyebek mellett a vállalatok egyesülésére és az állami támogatásra vonatkozó szabályokat.

Minden piaci szereplőnek jogában áll jelentenie a hatóságnak azokat az üzleti gyakorlatokat, melyek megítélése szerint korlátozzák a piaci versenyt. Ha Ön bizonyítani tudja, hogy vállalkozása a piaci árnál magasabb árat fizetett valamiért, bevételveszteséget könyvelt el kartelltevékenység miatt, vagy mert más cégek visszaéltek piaci fölényükkel, kártérítésért folyamodhat.

Oldal megosztása: