A szolgáltatás eszközei

Nyelvválasztás

Az EU zászlaja

Navigációs útvonal

Menü

Frissítve : 08/08/2017

Szakmai testületek és nyelvi követelmények

Az Egyesült Királyság úgy döntött, hogy az Európai Unióról szóló szerződés (EUSZ) 50. cikkében rögzített lehetőséggel élve kilép az Európai Unióból: Több információ

Az Egyesült Királyság egyelőre az EU teljes jogú tagja marad, az uniós jogok és kötelezettségek pedig továbbra is teljes mértékben vonatkoznak az országra.

  • Kérdések és válaszok az EU és az Egyesült Királyság 2017. december 8-i közös jelentése alapjánEnglish
  • Uniós kiadványok a brexit témakörébenEnglish
  • Az Egyesült Királyság kormányának tájékoztatója és útmutatása a brexittel kapcsolatbanEnglish

Szakmai címek / Szakmai szervezetek

Azt követően, hogy a célországban elismerik az Ön szakmai képesítését, a helyi hatóságoknak engedélyezniük kell az Ön számára, hogy használja a hazájában korábban elnyert tudományos címét, annak rövidített alakját, valamint szakmai címét.

Ha foglalkozását szabályozza valamilyen szakmai szervezet vagy testület abban az országban, ahol munkát kíván vállalni, Önnek először be kell lépnie a kérdéses szervezet, illetve testület tagjai közé, s csak ezt követően használhatja szakmai címét.

Azt tanácsoljuk, hogy mielőtt szakmai képesítésének elismerését kérelmezi, olvassa el a szakmai képesítések elismeréséről szóló felhasználói útmutatót.

Nyelvi teszt

A célországban megkövetelhetik Öntől, hogy bizonyítsa: valamilyen szinten már ismeri az adott ország nyelvét.

Nyelvi követelményeket kizárólag abból a célból lehet támasztani, hogy meg lehessen győződni arról, miszerint Ön elégséges szinten ismeri a nyelvet ahhoz, hogy az új országban dolgozni tudjon a választott szakmájában.

Nyilvános konzultációk
    Tanácsra vagy segítségre van szüksége?
    Forduljon a segítségnyújtó szolgálatokhoz