Senest tjekket: 23/05/2022

Dokumenter og formalia

Bekræftede kopier og autoriserede oversættelser

Myndighederne kan bede dig om bekræftede kopier og/eller autoriserede oversættelser af visse vigtige dokumenter for at bevise, at dine dokumenter, såsom kvalifikationsbeviser, er ægte.

Advarsel

Myndighederne skal acceptere autoriserede oversættelser fra andre EU-lande. De må ikke bede dig om autoriserede oversættelser af dit ID-kort, pas eller andre dokumenter, som ikke vedrører dine kvalifikationer.

Sprogprøver

Dit nye land kan kræve, at du har et vist kendskab til landets sprog, især hvis dette kendskab er vigtigt for udøvelsen af dit erhverv. Sprogkravene må dog ikke være strengere, end hvad der er objektivt nødvendigt for at udøve dit erhverv.

Advarsel

Så længe sprogfærdigheder ikke er en del af dine kvalifikationer, hænger din ansøgning om anerkendelse af dine erhvervsmæssige kvalifikationer ikke sammen med kravet om at bevise dine sprogfærdigheder. Anerkendelsen af dine erhvervsmæssige kvalifikationer kan derfor ikke afvises eller udsættes på grund af manglende sprogfærdigheder.

Hvad er tilstrækkelig dokumentation for sprogfærdigheder?

Et af følgende dokumenter er nok til at dokumentere dine sprogfærdigheder:

Hvis du ikke kan fremvise et af disse dokumenter, kan du blive bedt om at komme til en samtale eller en test (mundtlig og/eller skriftlig).

Før du begynder at arbejde

Når dine kvalifikationer er blevet anerkendt, skal myndighederne tillade dig at anvende den akademiske titel, du havde i dit hjemland, og eventuelt en forkortelse på dit hjemlands sprog, samt den faglige titel, der anvendes i dit nye land.

Hvis dit erhverv er reguleret af en sammenslutning eller organisation (som ofte er tilfældet for jurister og læger) i det land, du ønsker at arbejde i, skal du først være medlem, før du kan anvende din faglige titel.

EU-lovgivning

Brug for information om reglerne i et bestemt land?

Har du brug for støtte fra hjælpetjenesterne?

Kontakt de specialiserede hjælpetjenester

Del denne side: