Forretninger
Senest tjekket: 20/05/2022

Ansøgning om tilladelse til midlertidig levering af tjenesteydelser

Hvis du flytter til et andet EU-land og ønsker at levere lovregulerede tjenesteydelser dér midlertidigt, skal du indsende en forudgående skriftlig erklæring. Erklæringen skal indsendes skriftligt når som helst, inden du leverer dine tjenesteydelser i landet for første gang. Når du har indsendt erklæringen, er den gyldig i ét år.

Hvad skal du indsende?

Hvis der er krav om en erklæring, skal du indsende den direkte til den myndighed i værtslandet, der er ansvarlig for dit erhverv (forhør dig om, hvilken myndighed du skal kontakte, hos landets nationale kontaktpunkt ).

Din erklæring skal indeholde følgende:

Hvis det er første gang, du indsender en erklæring, eller hvis der er ændringer i din situation, skal du vedlægge følgende støttedokumenter:

Hvilke dokumenter du skal indsende, kan variere alt efter dit erhverv og det EU-land, du ønsker at udøve det i. Kontakt de myndigheder i værtslandet, der er ansvarlige for dit erhverv, for at få at vide, hvilken form for dokumentation de vil have.

Hvad sker der med din erklæring?

I de fleste tilfælde, kan du indsende din erklæring, når som helst inden du begynder at arbejde i værtslandet (også selv om du ikke er sikker på, at du faktisk skal af sted). Så snart du har indsendt din erklæring, kan du gå i gang med at udøve dit erhverv.

Advarsel

Hvis dit lovregulerede erhverv er forbundet med sundhed og sikkerhed, og du ikke kan få automatisk anerkendelse , kan du være nødt til at vente på, at dit værtsland kontrollerer dine kvalifikationer, før du kan starte med at arbejde. Du skal i så fald vente på at få en formel tilladelse, før du går i gang.

Det kan være nødvendigt at forny din erklæring en gang om året, hvis du vil fortsætte med at yde tjenester i landet midlertidigt.

EU-lovgivning

Brug for information om reglerne i et bestemt land?

Har du brug for støtte fra hjælpetjenesterne?

Kontakt de specialiserede hjælpetjenester

Del denne side: