Întreprinderi
Ultima verificare: 06/04/2021

Depunerea cererii pentru prestarea temporară de servicii

Sunteți afectat de Brexit?

Normele și condițiile prezentate pe această pagină se aplică în continuare cetățenilor UE din Regatul Unit și cetățenilor britanici din UE.

Pentru cazurile de furnizare temporară și ocazională de servicii, declarațiile prealabile depuse înainte de 31 decembrie 2020 nu vor mai fi valabile începând cu 1 ianuarie 2021.

Dacă întâmpinați probleme legate de respectarea drepturilor dumneavoastră, contactați serviciile noastre de asistență.

Dacă vă mutați în altă țară din UE și doriți să prestați temporar servicii reglementate acolo, va trebui să trimiteți o declarație scrisă prealabilă. Declarația trebuie trimisă în scris, în orice moment înainte de a presta servicii pentru prima dată. Odată trimisă, declarația este valabilă timp de un an.

Ce documente trebuie să trimiteți

Dacă este nevoie să completați o declarație, o puteți trimite direct autorității care răspunde de profesia dumneavoastră în țara-gazdă (pentru a afla care este autoritatea în cauză, adresați-vă punctului de contacten din țara respectivă)

Declarația trebuie să conțină următoarele informații:

Când trimiteți o declarație pentru prima dată sau când intervine o schimbare în situația dumneavoastră, trebuie să includeți următoarele documente justificative:

Documentele pe care trebuie să le furnizați pot fi diferite în funcție de profesie și de țara din UE în care doriți să o practicați. Pentru a afla ce tip de documente trebuie să trimiteți, contactați autoritatea competentă din țara-gazdă.

Ce se întâmplă cu declarația dumneavoastră

În majoritatea cazurilor, puteți trimite declarația în orice moment înainte de a începe să lucrați în țara-gazdă (chiar și atunci când nu aveți încă certitudinea că veți lucra acolo). Puteți începe să vă exercitați profesia de îndată ce ați depus declarația.

Avertisment

Dacă profesia dumneavoastră reglementată este legată de sănătate și siguranță și nubeneficiați de recunoaștere automatăEnglish, ați putea fi nevoit să așteptați ca țara-gazdă să vă verifice calificările înainte de a începe să lucrați. În acest caz, va trebui să așteptați autorizarea oficială pentru a vă putea exercita profesia.

De asemenea, este posibil să trebuiască să vă reînnoiți declarația o dată pe an, dacă intenționați să prestați în continuare servicii cu titlu temporar în țara-gazdă.

Legislaţia UE

Căutați informații despre normele aplicabile într-o anumită țară?

Aveți nevoie de ajutorul serviciilor de asistență?

Contactați serviciile specializate de asistență

Partajați această pagină: