Întreprinderi
Ultima verificare: 09/03/2020

Stabilirea în străinătate

Sunteți afectat de Brexit?

Normele și condițiile prezentate pe această pagină se aplică în continuare în Regatul Unit și cetățenilor britanici aflați în UE.

Dacă ați dobândit drepturi de securitate socială (cum ar fi dreptul la asistență medicală, la prestații de șomaj și la pensie) înainte de 31 decembrie 2020, acordul privind retragerea Regatului Unit stabilește normele generale pentru protejarea acestor drepturi. Aflați mai multe despre drepturile dumneavoastră.

Dacă întâmpinați probleme legate de respectarea drepturilor dumneavoastră, vă invităm să contactați serviciile noastre de asistență.

Dacă sunteţi cetăţean european şi intenţionaţi să locuiți în altă ţară din UE, fiţi pregătit să faceţi faţă diferenţelor existente la nivelul sistemelor de securitate socială, inclusiv în materie de asigurare medicală.

Paşii concreţi pe care trebuie să îi urmaţi depind de situaţia dumneavoastră personală, de durata şederii şi de condiţiile în care beneficiaţi de asigurarea medicală actuală. Asiguraţi-vă că aveţi toate informaţiile relevante înainte de a pleca în străinătate.

Aflaţi mai multe despre:

A se vedea și:

Partajați această pagină: