Ultima verificare: 19/08/2022

Brexit: calificări profesionale

Brexit: cardul profesional european (EPC)

Pentru cetățenii UE din Regatul Unit și cetățenii britanici din UE, normele și condițiile privind cardul profesional european (EPC) continuă să se aplice în contextul Brexitului, atâta timp cât aceștia sunt protejați de acordul de retragere a Regatului Unit.

Toate cererile de obținere a unui EPC în scopul stabilirii pe teritoriul național care au fost depuse înainte de 31 decembrie 2020 vor fi evaluate în baza legislației UE. Deciziile luate pe baza acestor cereri vor rămâne valabile după data de 31 decembrie 2020 atât în Regatul Unit, cât și în UE.

Niciun EPC eliberat pentru prestarea temporară și ocazională de servicii nu mai este valabil.

Informații suplimentare și consiliere

Puteți contacta:

Ce trebuie făcut în cazul în care considerați că cererea dumneavoastră EPC a fost tratată greșit

Dacă sunteți cetățean al UE în Regatul Unit și doriți să contestați modul în care a fost tratată cererea dumneavoastră de obținere a unui EPC, ar trebui să vă adresați autorităților competente din Regatul Unit. Dacă problema persistă, puteți contacta autoritatea independentă de monitorizare din Regatul Unit en pentru a semnala încălcarea drepturilor dumneavoastră.

Dacă sunteți cetățean britanic în UE și doriți să contestați modul în care a fost tratată cererea dumneavoastră de obținere a unui EPC, ar trebui să vă adresați autorităților naționale relevante. Dacă problema persistă, puteți contacta Comisia Europeană pentru a semnala încălcarea drepturilor dumneavoastră.

Brexit: depunerea unei cereri pentru prestarea temporară de servicii

Declarațiile privind prestarea temporară de servicii în Regatul Unit (dacă sunteți cetățean al UE) sau într-o țară din UE (dacă sunteți cetățean britanic) depuse înainte de 31 decembrie 2020 nu mai sunt valabile.

Informații suplimentare și consiliere

Puteți contacta:

Brexit: depunerea unei cereri pentru furnizarea permanentă de servicii

Pentru cetățenii UE din Regatul Unit și cetățenii britanici din UE, normele și condițiile pentru prestarea permanentă de servicii continuă să se aplice în contextul Brexitului, atâta timp cât aceștia sunt protejați de acordul de retragere a Regatului Unit. Toate cererile de recunoaștere a calificărilor profesionale în vederea stabilirii pe teritoriul național depuse înainte de 31 decembrie 2020 vor fi evaluate în temeiul legislației UE. Deciziile luate pe baza acestor cereri vor rămâne valabile după data de 31 decembrie 2020 atât în Regatul Unit, cât și în UE.

Informații suplimentare și consiliere

Puteți contacta:

Ce trebuie făcut în cazul în care considerați că cererea dumneavoastră a fost tratată greșit

Dacă sunteți cetățean al UE în Regatul Unit și doriți să contestați modul în care a fost tratată cererea dumneavoastră, ar trebui să vă adresați autorităților competente din Regatul Unit. Dacă problema persistă, puteți semnala o încălcare a drepturilor dumneavoastră autorității independente de monitorizare din Regatul Unit en .

Dacă sunteți cetățean britanic în UE și doriți să contestați modul în care a fost tratată cererea dumneavoastră, ar trebui să vă adresați autorităților naționale relevante. Dacă problema persistă, puteți contacta Comisia Europeană pentru a semnala încălcarea drepturilor dumneavoastră.

Căutați informații despre normele aplicabile într-o anumită țară?

Aveți nevoie de ajutorul serviciilor de asistență?

Contactați serviciile specializate de asistență

Partajați această pagină: