Ultima verificare: 23/06/2022

Vânzarea de bunuri și servicii

Mărfurile pot circula liber pe teritoriul pieței interne a UE, atâta timp cât respectă standardele în vigoare. Aflați ce cerințe UE trebuie să respectați în legătură cu produsele pe care le vindeți și când trebuie să raportați mișcările de mărfuri.

În funcție de serviciile pe care le oferiți și de durata lor, este posibil să le puteți presta în altă țară din UE fără să fiți nevoit să înființați o societate sau o filială acolo. Aflați în ce condiții puteți face acest lucru, în ce sectoare și pentru ce tip de vânzări.

Atunci când vânzarea către consumatorul final se face fără să vă întâlniți față în față, trebuie să respectați anumite norme (atâta timp cât sunt îndeplinite anumite condiții). De exemplu, trebuie să furnizați în scris informații clare, iar clienții au dreptul să rezilieze contractul în termen de 14 zile, fără penalități și fără a fi nevoiți să își justifice decizia.

Dacă vindeți pachete de servicii de călătorie și servicii de călătorie asociate, trebuie să respectați anumite norme UE – de exemplu, dacă vindeți pachete de două sau mai multe tipuri de servicii de călătorie pentru aceeași călătorie, iar serviciile sunt rezervate în baza unui singur contract încheiat cu un singur furnizor. Sau dacă vindeți un serviciu de călătorie și apoi facilitați un alt serviciu pentru aceeași călătorie.

Utilizați aplicația UE pentru a afla informații despre serviciile de livrare de colete în UE și despre prețurile practicate. Aflați ce informații și actualizări trebuie să transmită autorităților naționale de reglementare companiile care livrează colete la nivel național și transfrontalier.

Baza de date „Access2Markets" conține tot ceea ce trebuie să știți despre exportul și importul din/în UE. Căutați după denumirea unui produs sau după codul din sistemul armonizat (SA): tarife și taxe, proceduri vamale, reguli de origine, bariere în calea comerțului, cerințe privind produsele și statistici pentru fiecare țară din UE și pentru peste 120 de piețe de export din întreaga lume etc.

Partajați această pagină: