Ultima verificare: 23/06/2022

Personalul din transportul feroviar

Odihna zilnică

Trebuie să le asigurați angajaților dumneavoastră o perioadă de odihnă zilnică la domiciliu de minimum 12 ore consecutive la fiecare perioadă de 24 de ore. O dată la 7 zile puteți reduce odihna zilnică la domiciliu la minimum 9 ore. În acest caz, trebuie să adăugați diferența dintre perioada de 12 ore și perioada redusă la următoarea perioadă de odihnă la domiciliu.

În afara domiciliului, angajații dumneavoastră au dreptul la o perioadă minimă de odihnă de 8 ore consecutive la un interval de 24 de ore. Aceasta trebuie urmată de o perioadă de odihnă la domiciliu.

Timpul de conducere și de odihnă pentru mecanicii de locomotivă

Schimburile în care lucrează mecanicii de locomotivă nu pot depăși 9 ore pe timp de zi și 8 ore pe timp de noapte între 2 perioade de odihnă zilnică. Pe o perioadă de referință de 2 săptămâni, trebuie să limitați timpul de conducere la 80 de ore.

Mecanicilor de locomotivă trebuie să le asigurați următoarele pauze, în funcție de programul de lucru:

Dacă există și un al doilea mecanic de locomotivă, se aplică normele naționale referitoare la pauze.

Pauzele pentru alte categorii de personal de la bordul trenurilor

Pentru restul personalului care lucrează peste 6 ore, trebuie să garantați o pauză de cel puțin 30 de minute.

Perioada de odihnă săptămânală

Ca angajator, trebuie să vă asigurați că lucrătorii dumneavoastră beneficiază, pe o perioadă de referință de 7 zile, de o perioadă de odihnă săptămânală neîntreruptă de minimum 24 de ore și de o perioadă de odihnă zilnică de 12 ore. Anual, fiecare lucrător mobil trebuie să aibă 104 perioade de odihnă de câte 24 de ore, inclusiv perioadele de 24 de ore aferente celor 52 de perioade de odihnă săptămânale, inclusiv

Legislația UE

Aveți nevoie de ajutorul serviciilor de asistență?

Contactați serviciile specializate de asistență

Aveți întrebări despre desfășurarea unei activități economice la nivel transfrontalier, de exemplu exportul sau extinderea în altă țară din UE? Dacă da, Enterprise Europe Network (Enterprise Europe Network) vă poate oferi consiliere gratuită.

Puteți utiliza instrument de găsire servicii de asistență pentru a găsi ajutorul potrivit pentru dumneavoastră.

Partajați această pagină: