Ultima verificare: 26/03/2021

Serviciile de livrare de colete

Coronavirus - transport

Dacă furnizați la nivel transfrontalier și național servicii de livrare de colete (cu greutatea de până la 31,5 kg), trebuie să oferiți următoarele informații autorității naționale de reglementare (ANR) din țara UE în care are sediul compania:

Găsiți autoritatea națională de reglementare în lista de mai jos.

Selectați țara:

  Aveți încă întrebări?

  Informații actualizate

  Până la data de 30 iunie a fiecărui an calendaristic trebuie să furnizați ANR următoarele informații (în funcție de cerințele naționale pot fi solicitate și informații suplimentare), utilizând formularul standard (disponibil la secțiunea de referințe din partea de jos a paginii) sau un mijloc alternativ impus de ANR:

  Cazuri în care nu trebuie să furnizați informații

  Dacă furnizați un serviciu de livrare de colete, iar compania dumneavoastră:

  nu trebuie să furnizați informații autorității naționale de reglementare din țara dumneavoastră.

  Costurile de livrare a coletelor

  Companiile din UE care furnizează servicii de livrare de colete la nivel transfrontalier trebuie să transmită anual lista publică de prețuri, care va fi inclusă într-o aplicație UE. Puteți să utilizați această aplicație pentru a verifica ce servicii de livrare de colete aveți la dispoziție când trimiteți un colet în UE. Scrisorile și corespondența standard nu sunt acoperite – numai coletele care cântăresc mai puțin de 5 kg sunt incluse în aplicație.

  Pentru a vedea care sunt opțiunile disponibile și prețurile percepute (fără TVA), selectați țara de origine și țara de destinație și tipul de colet.

  Avertisment

  Verificați întotdeauna prețul final împreună cu compania care efectuează livrarea. Acesta poate depinde de informații precise, cum ar fi codul poștal din țara de destinație. Informațiile referitoare la prețuri sunt actualizate în fiecare an la data de 31 martie.

  Mai multe informații despre normele în materie de servicii de livrare de colete sunt disponibile pe site-ul DG GROWen.

  Teme conexe

  Legislația UE

  Sunteți afectat de Brexit?

  Aveți nevoie de ajutorul serviciilor de asistență?

  Contactați serviciile specializate de asistență

  Asistență locală pentru întreprinderi

  Aveți întrebări despre desfășurarea unei activități economice la nivel transfrontalier , de exemplu exportul sau extinderea în altă țară din UE? Dacă da, Rețeaua întreprinderilor europene (Enterprise Europe Network) vă poate oferi consiliere gratuită.

  Alte servicii de asistență

  Partajați această pagină: