Ultima verificare: 26/04/2019

Personalul din aviația civilă

Decizia Regatului Unit de a invoca articolul 50 din TUE: Mai multe informatii

Începând cu data de 30 martie 2019, legislația UE va înceta să se aplice Regatului Unit, cu excepția cazului în care un acord de retragere ratificat stabilește o altă dată sau Consiliul European și Regatul Unit decid în mod unanim să prelungească perioada de negociere de doi ani. Informații suplimentare despre consecințele juridice pentru întreprinderi:

Timpul de lucru, concediul plătit și perioadele de odihnă

Dacă aveți angajați care lucrează în sectorul aviației civile, trebuie să le limitați timpul maxim de lucru la 2 000 de ore pe an, cu un număr maxim de 900 de ore de zbor.

Trebuie să vă asigurați că angajații mobili care activează în aviația civilă beneficiază de cel puțin 4 săptămâni de concediu anual plătit. Acesta nu poate fi înlocuit cu o indemnizație, decât în cazul în care se încheie contractul de muncă.

Trebuie să le asigurați lucrătorilor implicați în prestarea tuturor tipurilor de servicii cel puțin:

Sănătatea și siguranța

Înainte de a începe munca, angajații dumneavoastră trebuie să fie supuși unei evaluări medicale gratuite, care să respecte confidențialitatea și să se repete la intervale regulate. Dacă un angajat suferă de probleme de sănătate cauzate de munca de noapte, trebuie să îl transferați, în măsura posibilului, la munca de zi.

Teme conexe

Legislaţia UE

Aveți nevoie de ajutorul serviciilor de asistență?

Contactați serviciile specializate de asistență

Contactați un partener care furnizează asistență locală pentru întreprinderi

Asistență locală pentru întreprinderi - Aveți întrebări despre desfășurarea unei activități economice la nivel transfrontalier, de exemplu exportul sau extinderea în altă țară din UE? Dacă da, Rețeaua întreprinderilor europene (Enterprise Europe Network) vă poate oferi consiliere gratuită.

Partajați această pagină: