Ultima verificare: 22/08/2022

Înregistrarea în cadrul EMAS

Monitorizând și îmbunătățind sistematic performanța de mediu a întreprinderii dumneavoastră, puteți să contribuiți la reducerea consumului de energie, să vă asigurați că resursele pe care le utilizați protejează mediul și să vă îmbunătățiți reputația. Ca întreprindere, puteți solicita înregistrarea în cadrul sistemului de management de mediu și audit al UE en (EMAS).

Beneficiile aduse întreprinderii dumneavoastră ca urmare a înregistrării în cadrul EMAS

EMAS vă poate ajuta:

Procedura de înregistrare în cadrul EMAS este transparentă, iar sistemul de management de mediu este verificat de o parte terță independentă, ceea ce reprezintă o garanție pentru credibilitatea sistemului. Numai organizațiile înregistrate pot utiliza sigla EMAS.

Cerințe pentru înregistrarea în cadrul EMAS

Pentru a vă înregistra în cadrul EMAS, trebuie să parcurgeți câteva etape en , precum:

Pentru sprijin tehnic și informații despre implementarea EMAS, contactați autoritatea competentă din țara dumneavoastră:

Alegeţi ţara

EMAS pentru IMM-uri

Ca IMM, puteți beneficia de mai multe avantaje când vă înregistrați în cadrul EMAS:

Unele regiuni și țări din UE oferă sprijin financiar en pentru înregistrarea în cadrul EMAS. Pentru a afla dacă acest lucru se aplică în țara dumneavoastră, contactați autoritatea competentă en .

Utilizați instrumentele și sprijinul disponibil

Dacă intenționați să solicitați înregistrarea în cadrul EMAS, puteți utiliza EMAS Easy, un instrument complet pentru implementarea sistemului. EMAS Easy ajută întreprinderea să implementeze EMAS într-un mod care ține cont de dimensiune, de capacitatea financiară și de cultura organizațională a întreprinderilor mici. Consultați ghidul EMAS Easy și parcurgeți etapele pentru a vă înregistra în sistem.

Pentru sprijin suplimentar pentru IMM-uri, consultați site-ul EMAS - spațiul IMM-urilor en .

Mai multe informaţii

Legislația UE

Aveți nevoie de ajutorul serviciilor de asistență?

Contactați serviciile specializate de asistență

Serviciul de asistență EMAS

Cereți sprijin din partea serviciului de asistență EMAS (sistemul de management de mediu și audit)

Aveți întrebări despre desfășurarea unei activități economice la nivel transfrontalier, de exemplu exportul sau extinderea în altă țară din UE? Dacă da, Enterprise Europe Network (Enterprise Europe Network) vă poate oferi consiliere gratuită.

Puteți utiliza instrument de găsire servicii de asistență pentru a găsi ajutorul potrivit pentru dumneavoastră.

Partajați această pagină: