Viața și călătoriile în UE
Ultima verificare: 07/05/2019

Comerțul electronic, vânzarea la distanță și în afara spațiilor comerciale

Decizia Regatului Unit de a invoca articolul 50 din TUE: Mai multe informatii

Informațiile prezentate pe această pagină se referă doar la vânzarea către consumatorul final („business to consumer" - B2C), nu la vânzarea către alte întreprinderi („business to business" - B2B).

Comerțul electronic și vânzarea în afara spațiilor comerciale oferă multe avantaje, dar implică și respectarea unor obligații care decurg din normele UE.

Tranzacțiile care fac obiectul acestor norme ale UE sunt cele în care consumatorul care semnează contractul de achiziție a unor produse/servicii nu este prezent într-una din unitățile dumneavoastră. Este vorba, în special, despre contracte încheiate pe internet, prin telefon (cu sau fără interacțiune umană), e-mail, fax sau scrisoare standardizată și despre contracte încheiate în afara sediului dumneavoastră.

Normele privind comerțul electronic și vânzarea la distanță și în afara spațiilor comerciale nu vizează tranzacțiile încheiate în următoarele domenii:

Start

Teme conexe

Legislaţia UE

Consultaţii publice

Aveți nevoie de ajutorul serviciilor de asistență?

Contactați serviciile specializate de asistență

Procedura europeană cu privire la cererile cu valoare redusă

Apelați la această procedură pentru a soluționa litigii de până la 2 000 EUR cu furnizori sau clienți din altă țară a UE.

Ghișee unice

Cereți informații de la nivel național cu privire la extinderea activității într-o altă țară a UE.

Punctul de contact privind produsele

Punctul de contact privind produsele vă informează cu privire la legislația națională aplicabilă produselor și vă ajută să intrați pe piețele altor țări din UE.

Asistență locală pentru întreprinderi

Aveți întrebări despre desfășurarea unei activități economice la nivel transfrontalier, de exemplu exportul sau extinderea în altă țară din UE? Dacă da, Rețeaua întreprinderilor europene (Enterprise Europe Network) vă poate oferi consiliere gratuită.

Partajați această pagină: