Ultima verificare: 26/08/2022

Brevete

Drepturile dumneavoastră

Înregistrarea unui brevet vă dă drepturi exclusive (În acest caz, cele 27 de state membre ale UE) asupra invenției dumneavoastră pe o perioadă limitată de timp, de obicei 20 de ani. Alte persoane nu pot să fabrice, să utilizeze, să ofere spre vânzare, să vândă sau să importe un produs ori un proces bazat pe invenția dumneavoastră brevetată. Puteți să îi acordați altcuiva permisiunea de a utiliza temporar invenția prin intermediul unui acord de licență sau prin vânzarea brevetului. Odată expirat, brevetul nu poate fi reînnoit.

Ce protejează un brevet

Utilizați un brevet pentru a vă proteja invențiile tehnice: produse sau servicii noi care implică o dimensiune inventivă și au aplicare industrială.

Doriți să aflați dacă o invenție similară cu a dumneavoastră a fost deja brevetată? Citiți rubrica de întrebări și răspunsuri referitoare la căutarea brevetelor de en fr pe site-ul Oficiului European de Brevete de en fr și consultați baza de date Espacenet de en fr .

Cum se înregistrează un brevet

Alegeţi ţara

Mai multe informaţii

Aveți nevoie de ajutorul serviciilor de asistență?

Contactați serviciile specializate de asistență

Serviciul european de asistență în materie de DPI

Consiliere și formare gratuită privind gestionarea proprietății intelectuale pentru proiectele cofinanțate de UE sau relațiile comerciale transnaționale

Aveți întrebări despre desfășurarea unei activități economice la nivel transfrontalier, de exemplu exportul sau extinderea în altă țară din UE? Dacă da, Enterprise Europe Network (Enterprise Europe Network) vă poate oferi consiliere gratuită.

Puteți utiliza instrument de găsire servicii de asistență pentru a găsi ajutorul potrivit pentru dumneavoastră.

Partajați această pagină: