Ultima verificare: 29/04/2019

Secrete comerciale

Decizia Regatului Unit de a invoca articolul 50 din TUE: Mai multe informatii

Dacă dețineți informații valoroase cu privire la tehnologie sau la alte aspecte ale afacerii dumneavoastră, le puteți proteja sub forma unui secret comercial, atâta timp cât îndepliniți următoarele condiții:

Ce informații pot fi acoperite de secretul comercial?

Secretele comerciale pot include o cantitate vastă de informații și cunoștințe care nu sunt protejabile sau care nu pot fi protejate corespunzător prin brevete, ca de exemplu:

Informațiile protejate de secrete comerciale pot fi strategice pe termen lung (de ex., rețete sau compuși chimici) ori pe termen scurt (de ex., rezultatele unui studiu de marketing, o denumire de marcă, prețul și data lansării unui produs nou sau prețul oferit în cadrul unei licitații).

Cum funcționează protejarea secretelor comerciale

Faptul că dețineți un secret comercial nu înseamnă că aveți drepturi exclusive asupra informațiilor în cauză. Orice altă persoană care elaborează aceleași informații le poate folosi gratuit.

Totuși, sunteți protejat împotriva comportamentului necinstit: de exemplu, dacă cineva accesează documentele legate de informațiile secrete fără autorizația dumneavoastră, dacă le copiază pentru uz personal sau dacă le transmite altcuiva. De asemenea, beneficiați de protecție dacă cineva încalcă un acord de nedivulgare sau comunică informațiile secrete unei alte entități.

În caz de comportament necinstit, aveți dreptul la despăgubiri și la alte căi de atac. De exemplu, o instanță poate interzice utilizarea sau divulgarea ulterioară a secretului comercial de către persoana care a obținut, a utilizat sau a divulgat secretul comercial în mod ilegal.

Pentru informații suplimentare, consultați fișa informativă privind secretele comercialepdfen redactată de Serviciul european de asistență în materie de drepturi de proprietate intelectualăen .

Aveți nevoie de ajutorul serviciilor de asistență?

Contactați serviciile specializate de asistență

Contactați un partener care furnizează asistență locală pentru întreprinderi

Asistență locală pentru întreprinderi - Aveți întrebări despre desfășurarea unei activități economice la nivel transfrontalier, de exemplu exportul sau extinderea în altă țară din UE? Dacă da, Rețeaua întreprinderilor europene (Enterprise Europe Network) vă poate oferi consiliere gratuită.

Partajați această pagină: