Ultima verificare: 16/06/2022

Domenii de internet

Pentru a accesa un site este nevoie de adresa IP (Internet Protocol) unică, o serie de cifre precum 136.173.60.59 sau 91.194.202.11.

De asemenea, veți avea nevoie de un nume de domeniu ușor de utilizat, de citit și de memorat, ca de exemplu „europarl.europa.eu" sau „consilium.europa.eu".

Numele de domeniu va fi legat de adresa IP. Astfel, când scrieți într-un browser „europarl.europa.eu", veți fi redirecționat către adresa IP 136.173.60.59.

Avertisment

Înregistrarea vă dă dreptul de a utiliza numele de domeniu pe care îl înregistrați. Ea nu vă oferă însă nicio protecție specială, de exemplu pentru proprietatea intelectuală. Totuși, dacă un nume de domeniu este similar cu o denumire de marcă, acest lucru poate crea probleme legate de încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală.

Cum se poate înregistra un nume de domeniu

Dacă numele pe care îl vreți este disponibil, îl puteți înregistra ca nume de domeniu printr-un registrator acreditat, care oferă extensia de nivel 1 pe care o căutați. Aveți la dispoziție o gamă vastă de extensii din care puteți alege, inclusiv extensii specifice fiecărei țări sau generice:

În funcție de tipul de extensie pentru care optați, regulile sau criteriile de eligibilitate pot fi diferite. După ce alegeți numele de domeniu și extensia de nivel 1, trebuie să plătiți o taxă de înregistrare. Suma pe care urmează să o plătiți depinde de:

Dacă dețineți o întreprindere în orice țară din UE, puteți solicita utilizarea numelui de domeniu de nivel 1 „.eu". Verificați disponibilitatea domeniilor „.eu" pe EURidDeschideți ca link extern.

Aveți nevoie de ajutorul serviciilor de asistență?

Contactați serviciile specializate de asistență

Serviciul european de asistență în materie de DPI

Consiliere și formare gratuită privind gestionarea proprietății intelectuale pentru proiectele cofinanțate de UE sau relațiile comerciale transnaționale

Aveți întrebări despre desfășurarea unei activități economice la nivel transfrontalier, de exemplu exportul sau extinderea în altă țară din UE? Dacă da, Enterprise Europe Network (Enterprise Europe Network) vă poate oferi consiliere gratuită.

Puteți utiliza instrument de găsire servicii de asistență pentru a găsi ajutorul potrivit pentru dumneavoastră.

Partajați această pagină: