Ultima verificare: 29/04/2019

Domenii de internet

Decizia Regatului Unit de a invoca articolul 50 din TUE: Mai multe informatii

Dacă aveți o întreprindere și doriți ca potențialilor clienți să le fie mai ușor să găsească informații despre dumneavoastră pe internet, puteți crea un site.

Pentru a accesa un site este nevoie de adresa IP (Internet Protocol) unică, o serie de cifre precum 136.173.60.59 sau 91.194.202.11.

De asemenea, veți avea nevoie de un nume de domeniu ușor de utilizat, de citit și de memorat, ca de exemplu „europarl.europa.eu" sau „consilium.europa.eu".

Numele de domeniu va fi legat de adresa IP. Astfel, când scrieți într-un browser „europarl.europa.eu", veți fi redirecționat către adresa IP 136.173.60.59.

Înregistrarea vă dă dreptul de a utiliza numele de domeniu pe care îl înregistrați. Ea nu vă oferă însă nicio protecție specială, de exemplu pentru proprietatea intelectuală. Totuși, dacă un nume de domeniu este similar cu o denumire de marcă, acest lucru poate crea probleme legate de încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală.

Cum se poate înregistra un nume de domeniu

Dacă numele pe care îl vreți este disponibil, îl puteți înregistra ca nume de domeniu printr-un registrator acreditat, care oferă extensia de nivel 1 pe care o căutați. Aveți la dispoziție o gamă vastă de extensii din care puteți alege, inclusiv extensii specifice fiecărei țări sau generice:

În funcție de tipul de extensie pentru care optați, regulile sau criteriile de eligibilitate pot fi diferite. După ce alegeți numele de domeniu și extensia de nivel 1, trebuie să plătiți o taxă de înregistrare. Suma pe care urmează să o plătiți depinde de:

Aveți nevoie de ajutorul serviciilor de asistență?

Contactați serviciile specializate de asistență

Contactați un partener care furnizează asistență locală pentru întreprinderi

Asistență locală pentru întreprinderi - Aveți întrebări despre desfășurarea unei activități economice la nivel transfrontalier, de exemplu exportul sau extinderea în altă țară din UE? Dacă da, Rețeaua întreprinderilor europene (Enterprise Europe Network) vă poate oferi consiliere gratuită.

Partajați această pagină: