Τελευταίος έλεγχος: 22/07/2020

Διαδικτυακοί τομείς

Σας επηρεάζει το Brexit;

Εάν επιθυμείτε οι πελάτες σας να βρίσκουν ευκολότερα πληροφορίες για την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο.

Κάθε ιστότοπος έχει στη δική του διεύθυνση Πρωτοκόλλου Διαδικτύου (IP), που είναι μια σειρά ψηφίων όπως 136.173.60.59 ή 91.194.202.11.

Ωστόσο, θα θέλατε ένα εύχρηστο, ευανάγνωστο και εύκολο στην απομνημόνευση όνομα τομέα, όπως europarl.europa.eu ή consilium.europa.eu

Το όνομα τομέα θα πρέπει να συνδέεται με τη διεύθυνση IP, ώστε όταν γράφετε στον φυλλομετρητή europarl.europa.eu θα μεταφέρεστε στη διεύθυνση IP 136.173.60.59.

Με την καταχώριση ενός ονόματος τομέα, αποκτάτε το δικαίωμα χρήσης του ονόματος τομέα αυτού. Η καταχώριση δεν εξασφαλίζει καμία ειδική προστασία διανοητικής ιδιοκτησίας. Ωστόσο, εάν ένα όνομα τομέα είναι παρόμοιο με το όνομα ενός εμπορικού σήματος, μπορεί να δημιουργηθεί θέμα παραβίασης διανοητικής ιδιοκτησίας.

Πώς να καταχωρίσετε ένα όνομα τομέα

Εάν το όνομα που θέλετε να δώσετε στον ιστότοπό σας είναι διαθέσιμο, μπορείτε να καταχωρίσετε το όνομα τομέα σε διαπιστευμένο μητρώο που θα σας προσφέρει την επέκταση ανωτάτου επιπέδου που επιθυμείτε. Υπάρχει ευρεία επιλογή επεκτάσεων, όπως ειδικές ανά χώρα ή γενικές επεκτάσεις:

Ανάλογα με τον τύπο της επέκτασης που επιλέγετε, τα κριτήρια ή οι κανόνες επιλεξιμότητας μπορεί να διαφέρουν. Αφού επιλέξετε το όνομα τομέα και την επέκταση ανωτάτου επιπέδου, πρέπει να πληρώσετε τέλος καταχώρισης. Το ποσό που θα κληθείτε να πληρώσετε εξαρτάται από:

Αν είστε κάτοχος επιχείρησης σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ, μπορείτε επίσης να ζητήσετε τον τομέα ανωτάτου επιπέδου .eu (TLD). Μπορείτε να ελέγξετε τη διαθεσιμότητα των τομέων .eu στο EURid.

Χρειάζεστε βοήθεια από τις υπηρεσίες υποστήριξης;

Επικοινωνήστε με ειδικευμένες υπηρεσίες παροχής βοήθειας

Ευρωπαϊκό Γραφείο υποστήριξης ΔΔΙ

Δωρεάν παροχή συμβουλών και κατάρτισης σχετικά με τη διαχείριση της διανοητικής ιδιοκτησίας για έργα συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ ή διακρατικές επιχειρηματικές συμφωνίες.

Τοπική υποστήριξη επιχειρήσεων

Έχετε απορίες σχετικά με τη λειτουργία μιας διασυνοριακής επιχείρησης, π.χ. σχετικά με εξαγωγές ή επέκταση σε άλλη χώρα της ΕΕ; Εάν ναι, το δίκτυο Enterprise Europe μπορεί να σας δώσει συμβουλές δωρεάν.

Διαβιβάστε αυτή τη σελίδα: