Senest tjekket: 29/04/2019

Webdomæner

Storbritanniens beslutning om at aktivere artikel 50 i EU-traktaten: Mere information

Hvis du har en virksomhed og ønsker at gøre det lettere for dine kunder at finde oplysninger om den på internettet, kan du oprette et website.

Du kan få adgang til et website med dets Internet Protocol-adresse (IP-adresse), som består af en række tal som f.eks. 136.173.60.59 eller 91.194.202.11.

Du har dog også brug for et brugervenligt og læsbart domænenavn, som lettere kan huskes, såsom europarl.europa.eu eller consilium.europa.eu.

Domænenavnet vil blive knyttet til IP-adressen, så du f.eks. automatisk kommer ind på IP-adressen 136.173.60.59, når du indtaster europarl.europa.eu i din browser.

Når du registrerer dit domænenavn, får du retten til at bruge dette navn. Registreringen garanterer ikke nogen særlig beskyttelse som intellektuel ejendomsret. Men hvis et domænenavn svarer til navnet på et varemærke, kan det betyde overtrædelse af din intellektuelle ejendomsret, hvis andre bruger det.

Sådan registrerer du et domænenavn

Hvis det domænenavn, du ønsker at bruge, er ledigt, kan du registrere det gennem en akkrediteret registrator, som udbyder det topdomæne, du vil bruge. Du kan vælge mellem mange forskellige topdomæner, bl.a. landespecifikke og generiske:

Der kan gælde forskellige regler eller kriterier for anvendelse, alt efter hvilket topdomæne du vælger. Når du har valgt domænenavn og topdomæne, skal du betale et registreringsgebyr. Det beløb, du skal betale, afhænger af:

Har du brug for støtte fra hjælpetjenesterne?

Kontakt de specialiserede hjælpetjenester

Kontakt en lokal erhvervsstøttepartner

Lokal erhvervsstøtte - Har du spørgsmål vedrørende drift af engrænseoverskridende virksomhed, f.eks. eksport eller udvidelse til et andet EU-land? Så kan Enterprise Europe-netværket tilbyde dig gratis rådgivning

Del denne side: