Senest tjekket: 22/08/2022

Varemærker

Hvad beskytter et varemærke?

Når du registrerer et varemærke får du eneret (Indehavere af en intellektuel ejendomsret kan udelukke andre fra at bruge den.) til elementer som navne, logoer, farver, billeder, mønstre, former, vareemballage eller lyde, som kendetegner dine produkter eller tjenesteydelser og adskiller dem fra andres.

Hvor længe kan du beskytte dit varemærke?

I de fleste lande gælder beskyttelsen af et varemærke i 10 år fra datoen for varemærkeansøgningen. Du kan derefter forny dit varemærke for 10 år ad gangen, så længe du vil. Når du ejer et varemærke, kan du sælge det til andre eller give dem tilladelsen til at bruge det gennem en varemærkelicensaftale

Hvordan registrerer man et varemærke?

Få adgang til information om de enkelte lande nedenfor.

Vælg land

Se også

Har du brug for støtte fra hjælpetjenesterne?

Kontakt de specialiserede hjælpetjenester

Den europæiske helpdesk for IPR (helpdesken vedrørende intellektuel ejendomsret)

Gratis rådgivning om og uddannelse i forvaltning af intellektuel ejendomsret i forbindelse med samfinansierede EU-projekter og tværnationale forretninger.

Den Europæiske Unions Kontor for Intellektuel Ejendomsret (EUIPO)

Få information om intellektuel ejendomsret i EU, få gratis personlig support, og ansøg online om registrering af varemærker eller design.

Har du spørgsmål vedrørende drift af en grænseoverskridende virksomhed, f.eks. eksport eller udvidelse til et andet EU-land? Så kan Enterprise Europe Network tilbyde dig gratis rådgivning.

Du kan også bruge vejviser til bistandstjenester til at finde den rette hjælpe- eller rådgivningstjeneste.

Del denne side: