Senest tjekket : 21/12/2018

Forsendelse og levering

Hvis du ikke afhenter dit køb med det samme, eller hvis du har bestilt det til levering hjemme, skal forhandleren levere det til dig inden for 30 dage, med mindre I er blevet enige om et andet specifikt leveringstidspunkt.

Leveringsomkostninger

Du skal altid have klar information om den samlede pris på dit køb, inklusive levering og andre relaterede omkostninger.

En forhandler må godt opkræve en anden pris for at levere varer til et andet EU-land. Det kan være berettiget, fordi porto ikke koster det samme i alle EU-lande.

Du skal give dit udtrykkelige samtykke til alle yderligere omkostninger, f.eks. hvis forhandleren ønsker at tilbyde hurtig levering eller gaveindpakning. Anvendelse af felter, som på forhånd er krydset af, på en forhandlers website udgør ikke et samtykke, og du vil i det tilfælde have ret til tilbagebetaling af eventuelle udgifter, som er opstået på denne måde.

Beskadigede varer

Forhandleren har ansvaret, hvis varen bliver beskadiget fra og med afsendelsestidspunktet, og indtil du modtager den.

Derfor har du ret til at bede om reparation eller ombytning, hvis du modtager en bestilt vare, som viser sig at være defekt eller ikke at virke som den skal. Hvis det ikke er muligt at få den repareret eller ombyttet, kan du bede om at få pengene tilbage eller et nedslag i prisen.

Husk, at du altid har en gratis minimumsgaranti på 2 år, uanset om du har købt varen i en fysisk butik eller på anden måde, f.eks. på nettet, via postordre eller over telefonen. Læs mere om garantier og returnering.

Manglende levering

Hvis du ikke har modtaget varen inden for 30 dage eller inden for den aftalte periode, skal du gøre opmærksom på det og give forhandleren en ny rimelig frist for levering. Hvis forhandleren f.eks. har informeret dig om, at leveringen er forsinket med en uge pga. problemer med leverandøren, bør du give ham den ekstra uge til at levere i.

Hvis forhandleren stadig ikke har leveret efter den forlængede frist, har du ret til at ophæve aftalen og få pengene tilbage så hurtigt som muligt. Du har ikke pligt til at give forhandleren en forlængelse af fristen, hvis vedkommende nægter at levere, eller hvis et aftalt leveringstidspunkt er afgørende, f.eks. hvis varen skal bruges til en bestemt lejlighed som et bryllup, og du har givet forhandleren besked om dette på forhånd.

Eksempel

Du kan afbestille, hvis varerne ikke leveres til den aftalte tid.

I midten af november bestilte Andrej fra Slovakiet en kasse vin online fra Italien til familiens julefest. Efter jul var vinen stadig ikke blevet leveret.

Eftersom produktet ikke var blevet leveret inden for 30 dage, selv om han havde sendt forhandleren en påmindelse og givet ham ekstra tid til at levere, har Andrej ret til at få pengene tilbage af forhandleren.

Spørgsmål og svar

EU-lovgivning

Brug for information om reglerne i et bestemt land?

Har du brug for støtte fra hjælpetjenesterne?

Kontakt de specialiserede hjælpetjenester

Del denne side: