Senest tjekket : 06/07/2018

Forsendelse og levering

Hvis du ikke afhenter dit køb med det samme, eller hvis du har bestilt det til levering hjemme, skal forhandleren levere det til dig inden for 30 dage – medmindre I udtrykkeligt er blevet enige om et andet leveringstidspunkt.

Leveringsomkostninger

Du skal altid have klar information om den samlede pris på dit køb, inklusive levering og andre relaterede omkostninger.

Andre priser for levering af varer til udlandet kan være berettigede.

Du skal give din udtrykkelige tilladelse til alle yderligere omkostninger, f.eks. hvis forhandleren ønsker at tilbyde hurtig levering eller gaveindpakning. Anvendelse af felter, som på forhånd er krydset af, på en forhandlers website udgør ikke et samtykke, og du vil i det tilfælde have ret til tilbagebetaling af eventuelle udgifter, som er opstået på denne måde.

Beskadigede varer

Forhandleren har ansvaret for eventuel beskadigelse af varen fra afsendelsestidspunktet, og indtil du modtager den.

Vær opmærksom på, at hvis en vare købt hvor som helst i EU viser sig at have mangler eller ikke ser ud eller fungerer som lovet, har du ret til at bede om reparation, erstatning eller, hvis dette ikke er muligt, pengene tilbage. Læs mere om garantier.

Manglende levering

Hvis du ikke har modtaget varen inden for 30 dage eller den aftalte periode, skal du gøre sælger opmærksom på det og give en ny rimelig frist for levering. Hvis sælger f.eks. har informeret dig om, at leveringen er forsinket med en uge pga. problemer med hans leverandør, bør du give ham en ekstra uge.

Hvis forhandleren stadig ikke har leveret efter den udvidede frist, har du ret til at ophæve aftalen og få pengene tilbage så hurtigt som muligt.  Du har ikke pligt til at give sælgeren en forlængelse af fristen, hvis vedkommende nægter at levere, eller hvis et aftalt leveringstidspunkt er afgørende, f.eks. hvis varen skal bruges til en bestemt lejlighed, eksempelvis en brudekjole.

Eksempel

I midten af november bestilte Andrej fra Slovakiet en kasse vin online fra Italien til familiens julefest. Efter jul var vinen stadig ikke blevet leveret.

Eftersom produktet ikke var blevet leveret inden for 30 dage, selvom han havde sendt forhandleren en påmindelse og givet ham yderligere tid til at levere, har Andrej ret til at få pengene tilbage af forhandleren.

Spørgsmål og svar

EU-lovgivning

Brug for information om reglerne i et bestemt land?

Har du brug for støtte fra hjælpetjenesterne?

Kontakt de specialiserede hjælpetjenester

Få hjælp og råd fra det europæiske forbrugercenter i dit hjemlanden

Del denne side: