Senast kontrollerat : 06/07/2018

Frakt och leverans

Om du inte hämtar upp produkten samtidigt som du köper den, eller om du har beställt hemleverans, ska försäljaren skicka produkten till dig inom 30 dagar, såvida ni inte specifikt kommit överens om ett annat leveranstillfälle.

Leveranskostnader

Du måste alltid bli tydligt informerad om det totala beloppet av ditt köp, inklusive leverans och övriga utgifter.

Högre leveranskostnader för frakt till utlandet kan tillkomma.

Försäljaren behöver ditt uttryckliga medgivande för övriga utgifter, t.ex. expressleverans eller presentförpackning. En förkryssad ruta på säljarens hemsida är inte likvärdig med uttryckligt medgivande och du har rätt till ersättning om du har fått betala på grund av en sådan ruta.

Transportskador

Försäljaren är ansvarig för eventuella skador på varorna från det att de skickas tills du tar emot dem.

Kom ihåg att om du köpt en vara i ett EU-land och det visar sig vara något fel på varan, har du rätt att få den lagad eller ersatt. Om detta inte är möjligt har du rätt att få pengarna tillbaka. Läs mer om garanti.

Borttappad vara

Om du inte har fått din vara inom 30 dagar eller inom den överenskomna tiden, måste du påminna försäljaren och ge en rimlig ny leveranstid. Om försäljaren t.ex. har informerat dig om en veckas försening p.g.a problem med sina leverantörer bör du överväga att ge försäljaren en extra vecka.

Om försäljaren inte levererar inom den utökade tidsramen har du rätt att avbryta köpet och få pengarna tillbaka så fort som möjligt.  Du måste inte förlänga leveranstiden om försäljaren vägrar att leverera i tid eller om leveranstiden är extra viktig, t.ex. om varan i fråga är till för ett specifikt tillfälle, som en bröllopsklänning.

Exempel

I mitten av november beställde Andrej från Slovakien en låda vin på nätet från Italien som skulle vara till hans familjs julfirande. Julen kom och gick men vinet blev inte levererat.

Eftersom produkten inte leverades inom 30 dagar, trots att Andrej påminde försäljaren och förlängde leveranstiden, har Andrej rätt att få pengarna tillbaka.

Vanliga frågor

EU-lagstiftning

Behöver du veta mer om reglerna i ett visst land?

Behöver du hjälp från våra rådgivningstjänster?

Kontakta våra hjälp- och rådgivningstjänster

Få hjälp och råd från ditt lands europeiska konsumentcentrumen

Dela dena sida: