Senast kontrollerat: 01/10/2020

Pakettjänster

Transporter och coronaviruset

Om du tillhandahåller in- och utrikes paketleveranstjänster (upp till 31,5 kg) måste du lämna följande uppgifter till den nationella tillsynsmyndigheten i varje EU-land där ditt företag är etablerat:

Nedan hittar du den nationella tillsynsmyndigheten i ditt land.

Välj land:

  Har du fortfarande frågor?

  Uppdatering av uppgifter

  Senast den 30 juni varje år måste du lämna följande uppgifter till din tillsynsmyndighet (ytterligare uppgifter kan tillkomma beroende på nationella krav) med hjälp av ett standardformulär (som du hittar längst ned på sidan) eller en annan metod på tillsynsmyndighetens begäran:

  Inget krav på uppgifter

  I vissa fall behöver du inte lämna några uppgifter till din tillsynsmyndighet. Det gäller om du tillhandahåller en paketleveranstjänst och ditt företag

  Priser

  EU-företag som tillhandahåller paketleveranstjänster till andra länder måste varje år publicera sina prislistor med hjälp av ett EU-verktyg. Du kan använda verktyget för att ta reda på vilka paketleveranstjänster som finns för att skicka paket inom EU. Brev och korrespondens i standardformat omfattas inte – prisuppgifterna gäller bara paket som väger under 5 kg.

  För att se vilka alternativ som finns och vad de kostar (utan moms) väljer du avsändarland, mottagarland och pakettyp.

  Varning

  Du bör alltid kolla slutpriset med paketleverantören, eftersom det exakta priset kan bero på ytterligare information, t.ex. postnumret i mottagarlandet. Prisuppgifterna uppdateras varje år den 31 mars.

  Läs mer om reglerna för pakettjänster på kommissionens webbplatsen.

  Relaterade ämnen

  EU-lagstiftning

  Påverkas du av Storbritanniens utträde ur EU?

  Behöver du hjälp från våra rådgivningstjänster?

  Kontakta våra hjälp- och rådgivningstjänster

  Lokalt företagsstöd

  Har du frågor om att göra affärer utomlands , till exempel exportera eller expandera i ett annat EU-land? Enterprise Europe Network kan ge dig gratis rådgivning.

  Fler rådgivningstjänster

  Dela denna sida :