Senast kontrollerat: 06/07/2022

Integritet på nätet

Det finns olika typer av kakor som du kan använda på din webbplats. Beroende på syftet med varje enskild kaka behöver du eventuellt användarnas samtycke innan du får använda den.

Kakor som inte kräver samtycke

Nedan kan du läsa om några av de fall där det inte krävs samtycke:

Kakor som kräver samtycke

För en del kakor krävs användarnas samtycke innan du får använda dem för att samla in personuppgifter. Det betyder att du inte får använda dessa kakor direkt när någon kommer in på webbplatsen för första gången. Du får inte ställa in kakan, eller använda de uppgifter som du samlar in med hjälp av den, förrän du har fått användarens samtycke.

Nedan kan du läsa om några av de fall där samtycke krävs:

Syftet med kakorna

Om du på din webbplats använder kakor som kräver samtycke, måste du ge webbplatsens användare tydlig och omfattande information om kakorna och deras syfte. Du måste också ge dem möjlighet att ge separat samtycke till de olika typerna av kakor beroende på deras syfte, t.ex. separat samtycke till spårningskakor.

Återtagande av samtycke

Det ska vara lika lätt att säga nej till kakor som att säga ja. Även om besökarna väljer att dra tillbaka sitt samtycke, måste du ge dem något slags minimiservice, så att de t.ex. åtminstone kommer åt delar av webbplatsen.

Vanliga frågor – Skydd av personuppgifter och integritet på nätetLänk öppnas på ny sida

EU-lagstiftning

Behöver du hjälp från våra rådgivningstjänster?

Kontakta våra hjälp- och rådgivningstjänster

Har du frågor om att göra affärer utomlands, till exempel exportera eller expandera i ett annat EU-land? Enterprise Europe Network kan ge dig gratis rådgivning.

Du kan också använda vårt hjälptjänstsökare för att hitta rätt hjälp- eller rådgivningstjänst.

Dela denna sida