Tarkistettu viimeksi : 21/12/2018

Ostosten toimittaminen

Jos et nouda ostostasi itse heti tai olet tilannut tavaran toimitettavaksi kotiisi, myyjän olisi toimitettava se sinulle 30 päivän kuluessa, ellette ole erikseen sopineet muusta toimitusajasta.

Toimituskulut

Ostoksen kokonaishinta toimitus- ja muine kuluineen on aina ilmoitettava selvästi kaupanteon yhteydessä.

Myyjä voi veloittaa eri hinnan tuotteiden toimittamisesta toiseen EU-maahan. Tämä on perusteltua, koska postimaksuissa on eroja.

Mahdollisten lisäkustannusten veloittamiseen tarvitaan asiakkaan nimenomainen suostumus, esimerkiksi jos myyjä tarjoaa pikatoimitusta tai lahjapaketointia. Myyjän verkkosivuilla oleva valmiiksi rastitettu valintaruutu ei riitä suostumukseksi. Jos sinulta on peritty maksu tällaisen ruudun perusteella, sinulla on oikeus saada rahasi takaisin.

Vahingoittuneet tavarat

Myyjä on vastuussa tavaran mahdollisesta vahingoittumisesta sen lähettämisen ja vastaanottamisen välisenä aikana.

Jos tilaamasi tuote osoittautuu vialliseksi tai se ei toimi siten kuin sen pitäisi, sinulla on oikeus pyytää, että se korjataan tai vaihdetaan. Jos tämä ei ole mahdollista, voit pyytää hinnanalennusta tai hyvitystä.

Muista, että kulutustavaroilla on aina vähintään 2 vuoden takuu riippumatta siitä, onko ne ostettu myymälästä vai muualta, esimerkiksi internetistä, postimyynnistä tai puhelimitse. Lisätietoa takuista ja palautuksista

Puuttuvat tuotteet

Jos et saa tilaamaasi tuotetta 30 päivän tai muun sovitun ajan kuluessa, sinun olisi muistutettava myyjää asiasta ja annettava kohtuullisesti lisäaikaa tavaran toimittamista varten. Jos myyjä on esimerkiksi ilmoittanut, että toimitus viivästyy viikolla tavarantoimittajaan liittyvien ongelmien takia, on kohtuullista sallia viikko lisäaikaa toimitusta varten.

Jos myyjä ei toimita tuotetta lisäajan kuluessa, sinulla on oikeus perua kauppa ja saada rahasi takaisin mahdollisimman pian. Sinun ei tarvitse antaa myyjälle lisäaikaa, jos tämä kieltäytyy toimittamasta tavaraa tai jos sovittu toimitusajan noudattaminen on erityisen tärkeää, esimerkiksi jos tavara on tilattu erityistä tilaisuutta varten, kuten hääpuku, ja olet ilmoittanut tästä myyjälle etukäteen.

Esimerkkitapaus

Tilauksen voi perua, jos tavaroita ei toimiteta sovitussa ajassa.

Slovakialainen Andrej tilasi marraskuun puolivälissä internetin kautta Italiasta erän viiniä perheensä joulunviettoa varten. Joulu tuli ja meni, mutta viiniä ei kuulunut.

Koska tuotetta ei toimitettu 30 päivän kuluessa, vaikka Andrej oli muistuttanut myyjää asiasta ja antanut tälle lisäaikaa, hänellä oli oikeus saada myyjältä rahansa takaisin.

Usein kysyttyä

EU-lainsäädäntö

Lisätietoja säännöistä eri EU-maissa

Tarvitsetko apua?

Asiantuntijamme ovat käytettävissäsi.

Jaa tämä sivu: