Tarkistettu viimeksi : 06/07/2018

Ostosten toimittaminen

Jos et nouda ostostasi itse heti tai olet tilannut tavaran toimitettavaksi kotiisi, myyjän olisi toimitettava se sinulle 30 päivän kuluessa, ellette ole erikseen sopineet muusta toimitusajasta.

Toimituskulut

Ostoksen kokonaishinta toimitus- ja muine kuluineen on aina ilmoitettava selvästi kaupanteon yhteydessä.

Myyjä voi veloittaa korkeampia hintoja tuotteiden toimittamisesta ulkomaille.

Sinun on annettava nimenomainen suostumuksesi mahdollisten lisäkustannusten veloittamiseen, esimerkiksi jos myyjä tarjoaa pikatoimitusta tai lahjapaketointia. Myyjän verkkosivuilla oleva valmiiksi täytetty valintaruutu ei riitä suostumukseksi. Jos sinulta on peritty maksu tällaisen ruudun perusteella, sinulla on oikeus saada rahasi takaisin.

Vahingoittuneet tavarat

Myyjä on vastuussa tavaran mahdollisesta vahingoittumisesta sen lähettämisen ja vastaanottamisen välisenä aikana.

Jos EU:n alueella ostamasi tuote on viallinen tai se ei näytä samalta tai toimi siten kuin etukäteen on kerrottu, myyjän on korjattava se tai vaihdettava se uuteen. Jos tämä ei ole mahdollista tai tarkoituksenmukaista, myyjän on annettava hyvitys tuotteen hinnasta. Lisätietoa takuista

Puuttuvat tuotteet

Jos et saa tuotetta 30 päivän tai muun yhteisesti sovitun ajan kuluessa, sinun on muistutettava myyjää asiasta ja annettava kohtuullisesti lisäaikaa tavaran toimittamista varten. Jos myyjä on esimerkiksi ilmoittanut, että toimitus viivästyy viikolla tavarantoimitukseen liittyvien ongelmien takia, on kohtuullista sallia viikko lisäaikaa toimitusta varten.

Jos myyjä ei toimita tuotetta lisäajan kuluessa, sinulla on oikeus perua kauppa ja saada rahasi takaisin mahdollisimman pian.  Sinun ei tarvitse antaa myyjälle lisäaikaa, jos tämä kieltäytyy toimittamasta tavaraa tai jos sovittu toimitusajan noudattaminen on erityisen tärkeää, esimerkiksi jos tavara on tilattu erityistä tilaisuutta varten, kuten hääpuku.

Esimerkkitapaus

Slovakialainen Andrej tilasi marraskuun puolivälissä internetin kautta Italiasta erän viiniä perheensä joulunviettoa varten. Joulu tuli ja meni, mutta viiniä ei kuulunut.

Koska tuotetta ei toimitettu 30 päivän kuluessa, vaikka Andrej oli muistuttanut myyjää asiasta ja antanut tälle lisäaikaa, hänellä oli oikeus saada myyjältä rahansa takaisin.

Usein kysyttyä

EU-lainsäädäntö

Lisätietoja säännöistä eri EU-maissa

Tarvitsetko asiantuntija-apua?

Võtke ühendust spetsiaalse nõuandeteenistusega

Maassasi toimiva Euroopan kuluttajakeskus auttaa kuluttajaongelmissaen

Jaa tämä sivu: