Sivuston työkalut

Kielivalikko

EU:n lippu

Navigointipolku

Valikko

Päivitetty : 21/03/2017

Verot

Yhdistyneen kuningaskunnan ilmoitus unionista eroamisesta (SEU-sopimuksen 50 artikla): Lisää tietoa

Yhdistynyt kuningaskunta on edelleen EU:n täysivaltainen jäsen, ja jäsenyydestä johtuvia oikeuksia ja velvollisuuksia sovelletaan edelleen täysimääräisesti.

  • EU:n ja Yhdistyneen kuningaskunnan yhteinen raportti 8.12.2017 – kysymyksiä ja vastauksiaEnglish
  • Brexit-aiheisia EU:n julkaisujaEnglish
  • Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksen brexit-tiedotteet ja –ohjeetEnglish

Millään koko EU:ta koskevalla säädöksellä ei määrätä toisessa EU-maassa asuvien, työskentelevien tai muuten oleskelevien EU:n kansalaisten tuloverotuksesta - olipa tulon lähteenä sitten palkka, eläke, avustus, omaisuus, omaisuudensiirrot, lahjoitukset tai mikä tahansa muu lähde.

Tällä osa-alueella on vain kansallista lainsäädäntöä sekä maiden välisiä kahdenvälisiä verotussopimuksia. Ne eivät kata kaikkia tilanteita ja poikkeavat toisistaan huomattavasti.

Muutamat perusperiaatteet pätevät kuitenkin useimmissa tapauksissa kaikkiin henkilöihin, jotka oleskelevat toisessa EU-maassa.

Muut verot

Muiden kuin ansiotulojen verotuksesta (esimerkiksi kiinteistöveroista, kunnallisveroista, perintö- ja lahjaveroista ym.) siinä maassa, jossa verotuksellinen asuinpaikkasi sijaitsee, saat tietoa ottamalla yhteyttä paikalliseen verotoimistoonfrançaisDeutschEnglish .

Julkiset kuulemismenettelyt