Tarkistettu viimeksi: 30/07/2020

Lähetetyt työntekijät

Koronavirusepidemia – Lähetettyjen työntekijöiden rajanylitysrajoitukset

Työnantajasi voi lähettää sinut toiseen EU-maahan lyhyelle työkomennukselle. Ulkomaankomennuksesi ajan sinulla on lähetetyn työntekijänasema ja samat perusluonteiset oikeudet ja työehdot kuin kohdemaasi työntekijöillä.

Ulkomaankomennus voi kestää niin pitkään kuin tietyn työtehtävän suorittaminen edellyttää. Kun työkomennus päättyy, sinun tulee palata työpaikkaasi lähtömaassa.

Työehdot

Kun työskentelet toisessa EU-maassa lähetettynä työntekijänä, sinuun sovelletaan kohdemaan työehtoja, jos ne ovat parempia kuin kotimaassasi. Näitä työehtoja sovelletaan mm. seuraavilla osa-alueilla:

 

Muut oikeudet

Jos sinut on lähetetty työkomennukselle toiseen EU-maahan,

Pitkäkestoiset työkomennukset

Jos komennuksesi kestää yli 12 kuukautta (tai yli 18 kuukautta, jos työnantajasi toimittaa kohdemaasi viranomaisille perustellun ilmoituksen), sinua koskevat kaikki olennaiset kohdemaassa sovellettavat työehdot. Poikkeuksen muodostavat sopimusten purkamiseen tai lisäeläkkeisiin liittyvät ehdot.

Jos sinut lähetetään toiseen EU-maahan pitkälle työkomennukselle, saatat haluta ottaa perheesi mukaan. Perheenjäsenilläsi on oikeus muuttaa kanssasi kohdemaahan omien EU-kansalaisen oikeuksiensa perusteellaen, mutta ei huollettavien perheenjäsentesi ominaisuudessa.

Tulovero

Jos olet lähetettynä työntekijänä alle 6 kuukautta, et yleensä maksa tuloveroaen kohdemaassasi. Koko EU:n kattavaa lainsäädäntöä siitä, mihin maahan veroa maksetaan ulkomaankomennuksen aikana, ei kuitenkaan ole. Tästä on vain kansallista lainsäädäntöä sekä maiden välisiä verotussopimuksia.

Sosiaaliturvaetuudet ulkomaankomennuksella

Lähetettynä työntekijänä pysyt pääsääntöisesti kotimaasi sosiaaliturvajärjestelmän piirissä. Työnantajasi on pyydettävä tätä varten A1-lomakettapdfen kotimaasi sosiaaliturvalaitoksesta ja ilmoitettava asiasta kohdemaan viranomaisille. Jos työkomennuksesi kestää yli 2 vuotta, voit

Lisätietoa sosiaaliturvaetuuksista, kun olet työkomennuksella toisessa EU-maassaen

Ennen työkomennukselle lähtöä

Työnantajasi on mahdollisesti annettava kohdemaasi viranomaisille ilmoitus, joka sisältää muun muassa seuraavat tiedot:

Lisätietoja: Työntekijöiden lähettäminen toiseen jäsenvaltioon – EU:n pikaopas

Ks. myös työntekijöiden lähettämistä koskeva käytännön opas

Työntekijöiden lähettämistä käsittelevät kansalliset sivustot

Lisätietoja lähetettyjä työntekijöitä koskevista oikeuksista ja työehdoista saat kohdemaasi verkkosivustolta, jolta löytyvät myös paikallisten viranomaisten yhteystiedot.

Valitse maa:


Usein kysyttyä

EU-lainsäädäntö

Lisätietoja säännöistä eri EU-maissa

Jaa tämä sivu: