Tarkistettu viimeksi : 15/11/2018

Lähetetyt työntekijät

Yhdistyneen kuningaskunnan ilmoitus unionista eroamisesta (SEU-sopimuksen 50 artikla): Lisää tietoa

Yhdistynyt kuningaskunta on edelleen EU:n täysivaltainen jäsen, ja jäsenyydestä johtuvia oikeuksia ja velvollisuuksia sovelletaan edelleen täysimääräisesti.

 • EU:n ja Yhdistyneen kuningaskunnan yhteinen raportti 8.12.2017 – kysymyksiä ja vastauksiaen
 • Brexit-aiheisia EU:n julkaisuja
 • Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksen brexit-tiedotteet ja –ohjeeten

Työnantajasi voi lähettää sinut toiseen EU-maahan lyhyelle työkomennukselle. Tänä aikana sinulla on lähetetyn työntekijän asema, jota koskevat erityiset oikeudet ja työehdot.

Työehdot

Kun työskentelet toisessa EU-maassa lähetettynä työntekijänä, sinuun sovelletaan kohdemaan työehtoja seuraavilla osa-alueilla:

Työnantajasi voi maksaa myös toisessa EU-maassa aiheutuvat matkustus- ja asumiskustannukset, jos tästä säädetään kotimaasi lainsäädännössä. Nämä korvaukset on maksettava palkan lisäksi.

Lähetettyjä työntekijöitä käsittelevät kansalliset sivustot

Lisätietoja lähetettyjä työntekijöitä koskevista oikeuksista ja työehdoista saat kohdemaasi verkkosivustolta, jolta löytyvät myös paikallisten viranomaisten yhteystiedot.

Valitse maa:


  Muut oikeudet

  Jos sinut on lähetetty työkomennukselle toiseen EU-maahan,

  Tulovero

  Jos olet lähetettynä työntekijänä alle 6 kuukautta, et yleensä maksa tuloveroa kohdemaassasi.

  Koko EU:ta koskevaa lainsäädäntöä siitä, mihin maahan veroa maksetaan ulkomaankomennuksen aikana, ei kuitenkaan ole. Tästä on vain kansallista lainsäädäntöä sekä maiden välisiä verotussopimuksia. Lisätietoja tuloverosta

  Sosiaaliturvaetuudet ulkomaankomennuksella

  Lähetettynä työntekijänä voit pysyä kotimaasi sosiaaliturvajärjestelmän piirissä korkeintaan 2 vuoden ajan. Lisätietoja sosiaaliturvaan liittyvistä muodollisuuksista.

  Jos työskentelet ulkomailla yli 2 vuotta, sinun on siirryttävä kohdemaasi sosiaaliturvajärjestelmän piiriin. Joissakin erityistapauksissa voit pysyä kotimaasi sosiaaliturvajärjestelmän piirissä yli 2 vuotta kestävän ulkomailla oleskelun ajan.

  Etukäteisilmoitus

  Työnantajasi on mahdollisesti annettava kohdemaasi viranomaisille etukäteisilmoitus, joka sisältää muun muassa yhteystiedot sekä työskentelypaikkaa ja ulkomaankomennuksen kestoa koskevat tiedot.

  Varmista, että työnantajasi tekee ilmoituksen, jotta vältyt mahdollisilta seuraamuksilta.

  Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä lähetettyjen työntekijöiden yhteyspisteeseen tai keskitettyyn asiointipisteeseen kohdemaassasi.

  Usein kysyttyä

  EU-lainsäädäntö

  Lisätietoja säännöistä eri EU-maissa

  Tarvitsetko asiantuntija-apua?

  Võtke ühendust spetsiaalse nõuandeteenistusega

  Jaa tämä sivu: