Utolsó frissítés: 30/07/2020

Kiküldött munkavállalók

Koronavírus-járvány – a kiküldött munkavállalókra vonatkozó határátlépési korlátozások

Az EU-ban a munkáltatók ideiglenesen kiküldhetik alkalmazottaikat egy másik uniós országba dolgozni. A külföldi munkavégzés ideje alatt az ilyen alkalmazott kiküldött munkavállalónak minősül, és ugyanazok az alapvető munkakörülmények és jogosultságok illetik meg, mint a fogadó ország munkavállalóit.

A kiküldetés addig tarthat, ameddig arra egy adott feladat elvégzéséhez szükség van. A kiküldetés befejeztével a munkavállaló visszatér a kiküldő országban található munkahelyére.

Munkakörülmények

Ha Ön kiküldött munkavállalóként dolgozik külföldön, Önre a fogadó ország foglalkoztatási feltételei vonatkoznak, ha azok előnyösebbek az Ön hazájában hatályban lévőknél. A következő foglalkoztatási feltételekről van szó:

 

Egyéb jogok

Ahhoz, hogy kiküldött munkavállalóként dolgozzon egy másik EU-országban:

Hosszú távú kiküldetés

Ha a kiküldetés időtartama meghaladja a 12 hónapot (illetve – amennyiben munkáltatója a fogadó ország hatóságai számára indokolással ellátott értesítést nyújtott be – a 18 hónapot), a kiküldetés időtartama alatt Önre ugyanazok a munkafeltételek vonatkoznak, mint amelyeket a fogadó ország előír, kivéve a munkaszerződés megszűnésére és a kiegészítő foglalkoztatói nyugdíjakra vonatkozó szabályokat.

Ha Önt munkáltatója hosszú időre küldi ki egy másik uniós országba, elképzelhető, hogy családjával együtt szeretne odaköltözni az adott időszakra. Ebben az esetben hozzátartozói uniós polgárként saját jogonen tartózkodhatnak a fogadó országban, nem az Ön eltartottjaiként.

Jövedelemadó

Ha hat hónapnál rövidebb időt tölt külföldi kiküldetésben, a fogadó országban elvileg nem kell jövedelemadóten fizetnie. Nem léteznek azonban olyan uniós szabályok, amelyek rögzítenék, hogy a kiküldetés ideje alatt keletkezett jövedelem után melyik országban kell adózni. Ebben a kérdésben a nemzeti jogszabályok vagy az EU-országok közötti adóügyi megállapodások az irányadók.

Társadalombiztosítás a külföldi tartózkodás ideje alatt

Ahhoz, hogy kiküldött munkavállalóként Ön továbbra is saját országának társadalombiztosítási rendszerébe tartozzon, munkáltatójának A1 jelű nyomtatványt (PD A1) kell kérelmezniepdfen a kiküldő ország társadalombiztosítási intézményétől, és értesítenie kell a fogadó ország hatóságait. Amennyiben kiküldetése 2 évnél tovább tart, a következő lehetőségek közül választhat:

Tájékozódjon részletesebben a más EU-országba kiküldött munkavállalók társadalombiztosítási jogviszonyárólen.

Teendők a kiküldetés előtt

Előfordulhat, hogy munkaadójának közölnie kell a fogadó ország hatóságaival a következő információkat:

Ha szeretne részletesebben tájékozódni, olvassa el a munkavállalók kiküldetéséről szóló rövid uniós útmutatót.

Lásd még: gyakorlati útmutató a munkavállalók kiküldetéséről

A témával foglalkozó tagállami honlapok

Érdemes ellátogatni a fogadó országnak a munkavállalók kiküldetésével foglalkozó honlapjára, mivel ott tájékozódni lehet a kiküldött munkavállalókra vonatkozó foglalkoztatási feltételekről és szabályokról, és az adott ország hatóságainak elérhetőségi adatairól.

Ország kiválasztása

  • Lengyelországplen
  • Portugáliaptfrpten
  • Romániaroro
  • Szlovákiasksken
  • Szlovéniasien
  • Spanyolországesesen
  • Svédországsedefrsven
  • Egyesült Királyságuken

Gyakran feltett kérdések

EU-jogszabályok

Részletesebben szeretne tájékozódni az egyes országokban érvényes szabályokról?

Oldal megosztása: