Utolsó frissítés: 24/01/2019

Adók

Az Egyesült Királyság úgy döntött, hogy az Európai Unióról szóló szerződés (EUSZ) 50. cikkében rögzített lehetőséggel élve kilép az Európai Unióból: Több információ

Az Egyesült Királyság egyelőre az EU teljes jogú tagja marad, az uniós jogok és kötelezettségek pedig továbbra is teljes mértékben vonatkoznak az országra.

Nincsenek az EU egész területére érvényes szabályok azt illetően, hogyan kell adózniuk a más EU-országban élő, tartózkodó, illetve dolgozó uniós polgároknak a - bérből, nyugdíjból, ellátásokból, ingatlanból, örökségből, ajándékozásból vagy bármilyen más forrásból származó - jövedelmük után.

Az adózást csupán nemzeti jogszabályok és kétoldalú adóegyezmények szabályozzák, ezek azonban nem fednek le minden eshetőséget, és jelentős mértékben eltérnek egymástól.

Van ugyanakkor néhány olyan alapelv, amely a legtöbb esetben alkalmazható a valamennyi időt hazájukon kívül töltő személyekre. Ezeket az alábbi linkekre kattintva tekintheti át:

Egyéb adók

Ha Önnek abban az országban, ahol adóügyi illetőséggel rendelkezik, nem munkából származó jövedelme is van, az ez után a jövedelem után fizetendő adókról (pl. ingatlanadó, helyi adók, ajándékozási vagy örökösödési adó stb.) a helyi adóhivatalbanfrdeen kaphat tájékoztatást.

Oldal megosztása: