Utolsó frissítés : 25/06/2018

Adók

Az Egyesült Királyság úgy döntött, hogy az Európai Unióról szóló szerződés (EUSZ) 50. cikkében rögzített lehetőséggel élve kilép az Európai Unióból: Több információ

Az Egyesült Királyság egyelőre az EU teljes jogú tagja marad, az uniós jogok és kötelezettségek pedig továbbra is teljes mértékben vonatkoznak az országra.

  • Kérdések és válaszok az EU és az Egyesült Királyság 2017. december 8-i közös jelentése alapjánen
  • Uniós kiadványok a brexit témakörében
  • Az Egyesült Királyság kormányának tájékoztatója és útmutatása a brexittel kapcsolatbanen

Nincsenek az EU egész területére érvényes szabályok azt illetően, hogyan kell adózniuk a más EU-országban élő, tartózkodó, illetve dolgozó uniós polgároknak a - bérből, nyugdíjból, ellátásokból, ingatlanból, örökségből, ajándékozásból vagy bármilyen más forrásból származó - jövedelmük után.

Az adózást csupán nemzeti jogszabályok és kétoldalú adóegyezmények szabályozzák, ezek azonban nem fednek le minden eshetőséget, és jelentős mértékben eltérnek egymástól.

Van ugyanakkor néhány olyan alapelv, amely a legtöbb esetben alkalmazható a valamennyi időt hazájukon kívül töltő személyekre. Ezeket az alábbi linkekre kattintva tekintheti át:

Egyéb adók

Ha Önnek abban az országban, ahol adóügyi illetőséggel rendelkezik, nem munkából származó jövedelme is van, az ez után a jövedelem után fizetendő adókról (pl. ingatlanadó, helyi adók, ajándékozási vagy örökösödési adó stb.) a helyi adóhivatalbanfrdeen kaphat tájékoztatást.

Oldal megosztása: