Utolsó frissítés: 02/01/2023

Vezetői engedély meghosszabbítása egy másik uniós országban

Ha Ön egy másik uniós országba költözik és ezt követően vezetői engedélye lejár, Önnek az új lakóhelye szerinti országban kell az okmányt meghosszabbítania, feltéve, hogy az az állandó lakóhelye.

Függetlenül korábbi jogosítványának típusától (régi vagy új), Önnek új, egységes formátumú (műanyagból készült, fényképes és a hitelkártyákéval megegyező méretű) vezetői engedélyt fognak kiállítani. Új jogosítványára az azt kiállító ország feltételei/esetleges korlátozásai vonatkoznak majd, és előfordulhat, hogy érvényességi ideje is más lesz, mint a réginek.

Ha vezetői engedélyét a kibocsátó EU-országban felfüggesztették vagy visszavonták, vagy ha vezetői engedélyének érvényességét korlátozták, akkor nem lehet azt meghosszabbítani.

Figyelmeztetés

Ha vezetői engedélyét elvesztette vagy ellopták, Önnek abban az országban kell új engedélyt igényelnie, ahol él. Nézzen utána, mi a teendő, ha vezetői engedélyét külföldi utazása során elvesztette vagy ellopták Öntől.

Az egyes tagállamokban érvényben lévő szabályok

Itt utánanézhet, milyen eljárással lehet a vezetői engedélyt megújítani, illetve az elveszett vagy eltulajdonított vezetői engedélyt pótolni abban az országban, ahol él:

Ország kiválasztása

Az Európai Bizottság nem vállal felelősséget a külső webhelyek tartalmáért.

EU-jogszabályok

Tanácsra vagy segítségre van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot a szakosodott segítségnyújtó szolgálatokkal

Oldal megosztása: