Utolsó frissítés:: 26/04/2019

Vállalkozás fejlesztése

Az Egyesült Királyság úgy döntött, hogy az Európai Unióról szóló szerződés (EUSZ) 50. cikkében rögzített lehetőséggel élve kilép az Európai Unióból: Több információ

Az uniós jogszabályok hatálya 2019. március 30-tól nem terjed ki az Egyesült Királyságra, kivéve, ha a megerősített kilépési megállapodás más időpontról rendelkezik vagy ha az Európai Tanács és az Egyesült Királyság egyhangúlag úgy dönt, hogy meghosszabbítja a kétéves tárgyalási időszakot. Arról, hogy a kilépés milyen jogi következményekkel jár a vállalkozásokra nézve, itt olvashat bővebben:

Ha bővíteni kívánja cégét, növelni szeretné piaci részesedését, jó megoldás lehet, ha egyesíti erőit egy másik vállalkozással oly módon, hogy fúzióra lép vele. Ha ki szeretne lépni más EU-tagországok piacaira, érdemes lehet európai részvénytársaságot alapítania. Az európai részvénytársaság (SE) – mint neve is utal rá – olyan részvénytársaság, amelyet az uniós jog szabályoz. Ha vállalatvezetőként szívügyének tekinti a környezetvédelmet, és fontosnak tartja, hogy cége fenntartható módon bővüljön, javítsa cége környezeti teljesítményét az uniós környezetvédelmi vezetési és hitelesítési rendszer (EMAS) alkalmazásával.

Oldal megosztása: